Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko od putnika nije ozlijeđen

Policija privela kapetana broda koji je potonuo u Splitu. Bio je u alkoholiziranom stanju

Split: Turistički brod udario u Zapadnu obalu i potonuo, nema ozlijeđenih
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
24.07.2022.
u 08:56

U tijeku je očevid od strane Lučke kapetanije, dok je u službene prostorije policije zbog utvrđene alkoholiziranosti i time postojanja sumnje u kazneno djelo Ugrožavanja posebnih vrsta prometa priveden kapetan broda i zadržan radi provođenja kriminalističkog istraživanja, izvijestila je policija

Turistički brod Morska vila u nedjelju je oko 2.35 udario u splitsku Zapadnu obalu te je potonuo. Svi putnici na brodu su evakuirani i nisu ozlijeđeni. Brod je bio dug 21 metar. Rano jutros u Splitu provodi se istraga. Policijski službenici izvijestili su kako se na turističkom brodu nalazilo oko 50 putnika.

"Jutros oko 2.30 u Splitu Branimirova obala, u pristanište benzinske postaje udario je turistički brod na kojem se nalazilo oko 50 putnika. Svi su sišli s broda na obalu i nitko nije ozlijeđen. Na mjesto događaja su izišli vatrogasci, djelatnici Lučke kapetanije i policijski službenici. U tijeku je očevid od strane Lučke kapetanije, dok je u službene prostorije policije zbog utvrđene alkoholiziranosti i time postojanja sumnje u kazneno djelo Ugrožavanja posebnih vrsta prometa priveden kapetan broda i zadržan radi provođenja kriminalističkog istraživanja", izvijestila je PU splitsko dalmatinska.

Ivica Čikotić, inspektor iz Lučke kapetanije za Dalmaciju Danas je otkrio da se poduzimaju sve preventivne mjere, ali da je najvažnije da nitko nije ozlijeđen.

"Desio se eksces, brod je udario ispred Inine bezinske postaje u Splitu i došlo je do djelomičnog potonuća. Srećom, nikome se ništa nije desilo, ali nafta izlazi iz broda i sad se već poduzimaju potrebne mjere. Postavljene su prve brane i uskoro će i brod biti uklonjen", kazao nam je Čikotić.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar possibilis
possibilis
10:04 24.07.2022.

U Hrvatskoj se stvari "dogadjaju" a ne "desavaju". U Hrvatskoj stvari ne mogu biti "gigantske" nego "divovske". Zar su nam mediji stvarno okupirani do te mjere da gubimo jezik?

MA
markodoncic
10:07 24.07.2022.

U slobodnoj ka#u da je kapetan pijan vozio brod. Nije vozio veä je plovio ili uptavljao, automobil se vozi, konj se jaüe a ne vozi isto je i sa brodom, on se ne vozi.

DI
dino85
10:00 24.07.2022.

Dnevba doza prosječnog Dalmatinca, 5 Litara Bevande i po svin morima navigat, ak oš zavezani očiju😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije