Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za razliku od policije, tužitelji napad kvalificirali kao pokušaj ubojstva

Policija prikupila izjave samo od Miljuša, obitelji i susjeda!

17.06.2008.
u 23:41

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu kaznenu prijavu protiv nepoznatih napadača na novinara Duška Miljuša zbog promjene kvalifikacije djela uputilo je na Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Željka Pokupec, općinska državna odvjetnica, potvrdila nam je informaciju da napad na Miljuša nije više kvalificiran kao teška tjelesna ozljeda, kako je to prijavila zagrebačka policija, nego kao pokušaj ubojstva. Naime, Miljuš je napadnut metalnim šipkama, koje su sasvim sigurno sredstvo kojim se može počiniti ubojstvo.

K tome, napadači su novinara udarali po glavi, što upućuje na njihovu namjeru da ga usmrte, a ruka mu je slomljena kad je Miljuš pokušao zaštititi glavu. Dakle, tužitelji su zaključili da je riječ o pokušaju ubojstva, tako da će se tim slučajem baviti Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, kojem je odnedavno na čelu Dražen Jelenić.

Unatoč novinarskom prosvjedu odmah nakon napada zagrebačka policija, čini se, nije suviše ozbiljno shvatila teški napad na Miljuša. Kako neslužbeno doznajemo, naime, još nije ispitana nijedna osoba iz miljea o kojem je Miljuš pisao, dakle s krim-scene, ili barem izvješće o tome nije došlo do tužitelja. Ispitani su, prema tim podacima, samo sam Miljuš, njegova nevjenčana supruga, očevici, susjedi...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije