Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNI PRIJEDLOG

Policija prijavila Skeju zbog uzvikivanja 'Za dom spremni' tijekom obilježavanja Dana pobjede

Knin: HOS-ovci na čelu sa Markom Skejom prošao Trgom dr. Ante Starčevića
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
12.08.2021.
u 15:55

Policija je protiv 65-godišnjaka, Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija nije službeno potvrdila da je riječ o Marku Skeji koji je uzvikivao za Dom spremni tijekom polaganja vijenaca kod spomenika na središnjem kninskom trgu.

Naime, sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici su navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog, policija je protiv 65-godišnjaka, Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

VIDEO Plenković i general Miljevac dali izjave za medije

Komentara 90

GK
glogov.kolac
16:13 12.08.2021.

Taj pozdrav je genski kod Hrvata.Nećete ga uništiti dok zadnji Hrvat postoji.

PI
Pišmevrit
16:17 12.08.2021.

Za dom- Spremni ! Niste uspjeli unistiti sa svim represivnim sredstvima jugoslavije, a ona nisu bila mala. Necete ni danas! Pogotovo ne na zahtjev pupija i ostalih koalicijskih partnera koji mrze Hrvatsku. Sto ga vise zabranjujete, vise cemo ga izvikivati. Na stadionina, na proslavama, na okupljanjima...

Avatar dmitarX
dmitarX
16:36 12.08.2021.

Strah srpskog vojnika prema HOS-u bio je velik, zato poštovanje Hrvata prema njima treba biti još veće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije