Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Policija pretresa Mladićevu kuću, pronađeno 70.000 eura

mladic
AFP
23.02.2010.
u 08:33

Oko kuće smještene na području Banova brda u Beogradu raspoređeni su specijalci protuterorističke postrojbe, a prilaz objektu je nedostupan.

Pripadnici srbijanskog MUP-a od ranoga jutra pretresaju kuću haaškog bjegunca Ratka Mladića. Oko kuće smještene na području Banova brda u Beogradu raspoređeni su specijalci protuterorističke postrojbe, a prilaz objektu je nedostupan.

Agenciji Beta, pozivajući se na neslužbene izvore, javlja da je u kući pronađena veća količina novca te da je riječ o iznosu od najmanje 70.000 eura.

"Pretres je dio redovnih aktivnosti"

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je policijski pretres kuće Ratka Mladića "dio redovnih aktivnosti Akcijskog tima usmejrenih na nalaženje i presjecanje finansijskih tokova".

- Cilj akcije je presjecanje financijskih tokova i podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću te eventualno pronalažanje dokaza u tom pravcu i dokumentacije koja je zanimljiva za nas, rekao je Vukčević.

Vukčević nije želio precizirati što je pronađeno u današnjem pretresu:

- Ne bih davao bilo kakvu izjavu u tom pravcu, ali u svakom slučaju mi smo započeli pretres i očekujemo određene rezultate, zaključio je Vukčević.

Odvjetnik Vujačić: Uzimaju rokovnike, kasete, mjere zidove...

U kući se trenutačno, zajedno s Mladićevom suprugom Bosom i sinom Darkom, nalazi i odvjetnik Svetozar Vujačić koji je ujedno i prijatelj obitelji.

- Pretres je počeo nenajavljeno jutros u 6 sati i još uvijek traje, popisuju neke rokovnike, uzimaju stare kasete iz 1991., mjere debljinu zidova, itd. Oduzet je i neki novac od Darka i Bose, rekao je Vujačić za B92.

Vujačić je na kraju opovrgnuo da je u kući pronađeno 70.000 eura rekavši kako je riječ o znatno manjem iznosu.

Na novi pretres Mladićeve kuće jutros u Skupštini Srbije oštro su reagirali radikali. Šef njihova zastupničkog kluba Dragan Todorović upitao je MUP zbog čega ponovno pretresa kuću dodavši da se tim činom brutalno gaze ljudska prava obitelji Mladić.

Posljednja veća pretraga bila u prosincu, 2008.

Posljednja veća pretraga Mladićeve obiteljske kuće na Banovu brdu obavljena je u prosincu 2008. i tada je policija punih osam sati pretraživala objekte koji se vode na Mladićeva sina Darka.

Ratko Mladić tereti se za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja zbog progona, ubojstava, deportacije i nehumanog postupanja, teroriziranja i uzimanja talaca u kojima je sudjelovao. Optužen je i za genocid nad muslimanskim stanovništvom za okupacije Srebrenice u srpnju 1995. godine.

Komentara 116

RI
Risnjak
11:31 23.02.2010.

Dobrodosli na Hollywoodsku predstavu \'\'Lud jebe zbunjenog\'\' Part XXII

OB
-obrisani-
11:29 23.02.2010.

Admine,jesi li poludio?Neka ,neka,tako i treba,jer cetnik ne moze vise da trpi nista sto ima _U_u svojoj rijeci.Znaci nema nista od e-U- za serviju,ili ce EU morati zbog tankih servskih zivaca promjeniti svoje ime i naziv.A i -U-sa neka polakoo gleda kako ce se nazivati,jer servi ne opominju dva puta.

DE
delamarina
12:20 23.02.2010.

jkm@ slazem se ,nisi ti kriv,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije