Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNETSKA PRIJEVARA

Policija poziva na oprez: Žena (45) instalirala dvije aplikacije pa ostala bez više od 70 tisuća kuna

Cyber kriminal sve je češća pojava
Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
24.08.2022.
u 14:52

Osječkom Općinskom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a građane upozorava da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim prevarantom koji je u internetskoj prevari 45-godišnjakinju iz Podgajaca Podravskih oštetio za više od 70 tisuća kuna, izvijestila je u srijedu policija.

U razdoblju od 21. siječnja do 2. srpnja ove godine, 45-godišnjakinja iz Podgajaca Podravskih, stupila je u kontakt s nepoznatom osobom putem elektroničke pošte i aplikacije "WhatsApp“.

Na nagovor nepoznate osobe instalirala je dvije aplikacije i slala joj kodove navedenih aplikacija, nakon čega je s njenog bankovnog računa, bez njenog znanja i odobrenja, podignuto više od 71 tisuće kuna.

Osječkom Općinskom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a građane upozorava da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama.

VIDEO Natočio gorivo u Orebiću pa ostao šokiran: 'Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude'

Ključne riječi

Komentara 4

PI
pivodavac
15:03 24.08.2022.

Čestitke prevarantu i da još ušičari bezveznjacima love

ME
MediciKM
15:16 24.08.2022.

Ajde napišite i pojasnite kako je došlo do građe. O kakvim kodovima se radi? Budite malol edukativni....brdo ljudi ima whatsapp aplikaciju, brojevi su više manje dostupni kojekuda....ovo mi je sve mutno i mislim da tu ima nešto više....

PA
Paket
15:13 24.08.2022.

Mene neće prevariti. Uspjet će samo one naivne i lakome koji će povjerovati da mogu zaradit brzinsku lovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije