Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska potjera

Policija po cijelom Zagrebu jurila za mladićima u ukradenom autu

potjera
PIXSELL
11.08.2012.
u 12:24

U Đurđevcu su mladićima oteli novac i mobitele, potom su ukrali nezaključani auto, a u Zagrebu su oštetili motor, stupiće...

Policajci u čak deset vozila tijekom noći na subotu po cijelom su Zagrebu ganjali dvojicu mladića u ukradenom automobilu!

Epilog jurnjave, koja je trajala od 4 do 4.20 sati, oštećeno je službeno vozilo policije, parkirani motor, stupići na križanju Bauerove i Vlaške ulice u središtu grada i parkirana škoda felicia zagrebačkih registracija u Susedgradu. Mlađahni vozač, koji je policiji dao posla, ima sedamnaest godina, dakle nema još ni vozačku dozvolu, a njegov prijatelj na suvozačevu mjestu 21 godinu.

Oštećen je ukradeni automobil

A njihov noćni provod zapravo je počeo u petak navečer, i to ni više ni manje nego, sumnja se, dvostrukim razbojstvom na središnjemu gradskom trgu u Đurđevcu. Ondje su prijetnjama od “klinaca” iznudili mobitele i novac koji su ovi imali kod sebe. Potom su sjeli u passat koprivničkih registracija, koji je bio parkiran na istome trgu, a svakako im je pomoglo to što ga je vlasnica, 64-godišnja mještanka, ostavila nezaključanog, i to u 20.30 sati.

Policiji je nestanak automobila prijavila u 2.15 sati kada su oni već vjerojatno lumpali po metropoli. Dva sata kasnije zagrebački policajci uočili su ih u ukradenom vozilu na Zagrebačkoj cesti na Črnomercu.

Umjesto da se zaustave na naredbu policije, mladić je stisnuo gas još više i velikom brzinom pobjegao s Črnomerca preko Trešnjevke, Trnja, Peščenice, Dubrave, Maksimira, Medveščaka i centra pa natrag prema zapadnom dijelu grada! Što je on više jurio, to se veći broj policijski automobila uključivao u potjeru, koja se na koncu završila na zapadnom dijelu grada u Bolničkoj ulici u Susedgradu.

Samo prometni prekršaji

Ali, dečki ni tada nisu odustali od bijega, već su htjeli dati petama vjetra, no policajci su im fizički zapriječili put i stavili im lisice na ruke. Iako su u Zagrebu napravili samo prometne prekršaje, uhićeni su zbog sumnje da su u Koprivničko-križevačkoj županiji krali. U jurnjavi dečki, inače iz Koprivničko-križevačke županije, lakše su ozlijeđeni.

Tijekom subote iz Zagreba su prevezeni u Đurđevac na daljnju kriminalističku istragu kod “domaćih” policajaca, kojima su pak poznati otprije zbog imovinskih delikata. Vlasnici će automobil biti vraćen, ali ne baš u stanju u kakvom ga je, ne zaključavši ga, parkirala.

Komentara 12

BR
brokenbrain
12:50 11.08.2012.

Ime i prezime obojce,sliku....

KE
Kex
13:09 11.08.2012.

sjesti na sve moguće račune dotičnih dok se ne otplati sva šteta nastala na autima, okolnim objektima, benzin utrošen pri potjeri itd... ali kvragu zašto im nakon par km, nakon što ionako vide da nemaju namjeru stati ne buše gume? :)

DU
Deleted user
12:45 11.08.2012.

Kuglo oko noge i radit još jedan autoput uz postojeći Zagreb-Split i na kraju ih objesit za jaja na nekom nadvožnjaku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije