Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Akcija u Njemačkoj

Policija otkrila najveću tajnu tvornicu cigareta: Proizvodili i do 10 milijuna cigareta tjedno

Ilegalna tvornica cigareta u Njemačkoj
Foto: Europol
1/2
27.08.2020.
u 07:42

Kako je tvornica radila u tajnosti godinama, vrlo vjerojatno od 2016. gubitak za njemački proračun mjeri se  u stotinama milijuna eura

Njemačka policija u suradnji s Europolom u akciji Lupa razotkrila je jednu od najvećih tvornica ilegalnih cigareta koja je bila u stanju proizvesti 10 milijuna cigareta tjedno. Kada su policajci upali u ilegalnu tvornicu, u njoj su zatekli 12 radnika, mahom Poljaka i Ukrajinaca u dobi od 28 do 59 godina, koji su uhićeni.

Nađeno je i 11 milijuna cigareta koje su zaplijenjene u trenutku dok su ih utovarili na kamion.  Tajna tvornica cigareta najveća je koja je do sada otkrivenja u Njemačkoj, a procjenjuje se da je zbog te ilegalne proizvodnje cigareta gubitak za njemački proračun tjedno bio oko 1,5 milijuna eura.

Kako je tvornica radila u tajnosti godinama, vrlo vjerojatno od 2016. gubitak za njemački proračun mjeri se  u stotinama milijuna eura. U akciji je sudjelovalo 200 policajaca i carinika, a cigarete su bile namijenjene tržištu Velike Britanije u kojoj su cigarete  mnogo skuplje no u Njemačkoj. 

Komentara 10

SI
sisavac
08:00 27.08.2020.

a zašto se proizvodnja duhana napokon ne oslobodi ovih nameta, pusti ljude da si mogu sami saditi za svoje potrebe? šteta za državni proračun, samo o tome se radi, i ogromnom profitu korporacija, jel tako?! sramota. ako je pušenje štetno,, onda zabranite uopće proizvodnju duhana, završimo s tom pričom, a ne ovako podmuklo pustiti trgovinu, ekstrabogaćenje i unosne prihode državi! kad bi pušenje zbilja bilo tolki trošak za zdravstveni sustav, odavno bi bilo zabranjeno, al ovako se sasvim lijepo uzimaju novci, porez i trošarine, i upucava u propalo zdravstvo! treba pokrenuti akciju, referendum, da se duhan izjednači sa kukuruzom, pšenicom, paprikom, jabukom! jer ruku na srce, a posebno na i u džep, i jabuku, krušku, imamo i sadimo za svoje potrebe, uglavnom. zašto ja za svojeg oca koji puši ne bih mogao bez brige posaditi malo duhana, obraditi, posušiti ga, narezati...? korist je daleko veća nego sad, imali bi puno više obrađenih polja nego sad. duhan inače iz zemlje izvlači puno toga, pa je ta biljka jako dobra za plodored, poboljšava strukturu tla... ako ne dozvoljavamo daljnje iskorištavanje stabljike industrijske konoplje, za razliku od slovenaca, onda ajmo barem tu sasjeći duhansku industriju. a ako su nam porezi i trošarine od duhana tolko bitni za 'proračun', onda prestanimo licemjerno označavati kutije cigareta sa mrtvačkim glavama i obavijestima kako je to štetno. jer ako na flaši vina, pivi, vodki, ne piše isto to, a od alkohola strada puno više nego od duhana...

AA
aabbcc
07:47 27.08.2020.

Uhitili radnike kao da tvornica njihova a oni samoupravljaju u tvornici cigareta.

SO
Sotona
10:25 27.08.2020.

,Kako je tvornica radila u tajnosti godinama, vrlo vjerojatno od 2016. gubitak za njemački proračun mjeri se u stotinama milijuna eura.. Inače su pošteni ponekad se i pohvale kako ima i Njemaca koji bi zakonski mogli; a ne traže povratvrat poreza pa državi- Njemačkoj godišnje ostaje na stotine milijuna eura samo tako .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije