Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC I ZAGREB

Policija otkrila kako su prevaranti od dvije starice ukrali čak 572 tisuće kuna

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
30.01.2017.
u 14:05

Kada je ušla u stan, baka je posumnjala da se radi o prijevari i u tom je trenutku prevarantica istrgnula 500 eura iz ruku i pobjegla.

Policija je stala na kraj osobama koje su prijevarama oštetili građane za više od 570 tisuća kuna. Policija sumnja da je žena (41) počinila razbojništvo i dvije prijevare, a muškarac (41) prijevaru.

Nepoznata ženska osoba nazvala je 10. listopada 93-godišnjakinju iz Gajnica te je najavila dolazak bankarice. Na vrata je došla osumnjičena 41-godišnjakinja kako bi 'provjerila novčanice i potpisala serijske brojeve". Kada je ušla u stan, baka je posumnjala da se radi o prijevari i u tom je trenutku prevarantica istrgnula 500 eura iz ruku i pobjegla.

Žena je tada nepoznatoj osobi dojavila da baka (93) ima veće količine novca u stanu koje nije uspjela ukrasti. Dva nepoznata muškarca tada su 11. listopada došla do stana oštećene i predstavili se kao policajci navodeći da trebaju fotografirati novčanice koje ima. 

Muškarci su žrtvu uvjerili da su policajci te su krenuli fotografirati novčanice. U jednom trenutku uputili su žrtvu u drugi dio stana te iskoristili njezinu odsutnost i ukrali 488 tisuća kuna koje je spremila nakon fotografiranja.

Policija sumnja da su 41-godišnjak i 41-godišnjakinja počinili i prijevaru u Karlovcu gdje su nazvali 79-godišnjakinju. Muškarac se predstavio kao policijski službenik koji će doći po novac. Oštećenja je na vratima pričekala muškarca i predala mu 80 tisuća kuna. On ju je udario nogom i otišao do automobila u kojem ga je čekala 41-godišnjakinja. Osumnjičeni su uhićeni isti dan od strane PU zagrebačke.

Ukupna šteta iznosi 572 tisuće kuna, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih počinitelja.  

>> U ugostiteljskom objektu kupio medicinski uređaj vrijedan 10.000 kuna od nepostojećih tvrtki

Komentara 6

LI
liliZG
14:27 30.01.2017.

dakle , tko je javi lopovima da baka ima hrpu love doma, ...njena osobna bankarka koja joj je tu lovu i isplatila, ...dakle sprega službenika banke i lopova je poznata, bankari uzimaju 10% vrijednosti plijena.

BR
brukic
17:31 30.01.2017.

Ne vjerujem- bolje da im se uzmu novci nego da im novci budu u madracu?? sramota! Šta se vas tiče koliko tko ima i kako ih čuva?? Lopov je lopov, krao od starice i njenog madraca, ili humanitarne pomoći bolesnom djetetu!

AM
Axis Mundi
14:41 30.01.2017.

"ispravi pogreške" ne šljaka; "Oštećena je na vratima pričekala muškarca..." inače, ne smijem napisati što mislim i kako bih kaznila ovakve prevarante. nikom nenajavljenom se ne otvaraju vrata, a kamo li da ga se pušta u stan, jedino kad ste stoposto sigurni tko je! također, nema te tko zvati telefonom i predstavljati se ovako ili onako, pa kao doći će zbog ovog ili onog ! sve se da provjeriti u institucijama, bilo da je hep, banka ili već koja u pitanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije