Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija objavila detalje istrage

Ubojstvo Ibrahima Dedića: Uhićeni 49-godišnjak ima tri državljanstva, otkriven identitet

Ibrahim Dedić
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
1/8
30.01.2020.
u 13:05

Vlasnik Promdei banke ubijen je 3. srpnja 1999. pred svojim stanom u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu. Ubojice su ga izrešetale i pobjegle u vozilu koje je poslije nađeno zapaljeno

Muškarac (49) uhićen je zbog sumnje da je s još dvije zasad nepoznate osobe u srpnju 1999. sudjelovao u likvidaciji bankara Ibrahima Dedića, priopćeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU zagrebačkoj. Kako doznajemo, osumnjičen je Tomislav Viktor Basa.

On je uhićen nakon što se poslije deset godina vratio u Hrvatsku. Uz hrvatsko, ima državljanstvo i Švicarske i Nizozemske. S njim je bila uhićena još jedna osoba, a kako su rekli u policiji, nakon provedenog istraživanja za sada je ne povezuju s likvidacijom te će tijekom dana biti puštena.

Ibrahim Dedić
1/15

Što je motiv ubojstva, nepoznanica je jer se 49-godišnjak na policiji branio šutnjom. Ni oružje počinjenja nije nađeno, a u policiji o detaljima ubojstva, metodama koje su koristili da dođu do počinitelja nisu htjeli govoriti, pravdajući to tajnošću izvida.

Naveli su samo da se radilo o složenom kriminalističkom istraživanju na kojem se radilo godinama te tijekom kojeg je provedeno niz raznoraznih vještačenja.

"Provedene su izvidne dokazne radnje, provedeno je više vrsta vještačenja. Osumnjičena osoba (49) nije dosad evidentirana kao počinitelj kaznenih djela", kazano je na konferenciji.

Muškarac je predan pritvorskom nadzorniku nakon što su ga ispitali. Na konferenciji nisu htjeli potvrditi pripadnost osumnjičenog policijskim ili vojnim krugovima. Uhićen je u Zagrebu, a u Hrvatskoj je bio nekoliko dana. "Prilikom uhićenja reagirao je prilično hladno", kazano je na konferenciji.

Komentara 11

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:44 30.01.2020.

Kad ce te pronaci tko je pucao na Mamica?

Avatar Aristarh
Aristarh
13:48 30.01.2020.

Trag je onaj kome je smetao u preuzimanju banki, nakon toga.

JU
juren.
14:08 30.01.2020.

pronađite više tko je nacrtao svastiku na Poljudu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije