Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENO VIŠE OD 570 KG

Policija o rekordnoj zapljeni kokaina: Nije bio namijenjen Hrvatskoj, nego susjednim zemljama

Dubrovnik: Policija održala konferenciju za medije nakon rekordne zapljene droge
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/10
14.04.2021.
u 14:35

Rečeno je i da je poduzet velik broj pregleda te su policijski službenici uz pomoć službenih pasa prilikom jednog od pregleda otkrili ovu pošiljku

U luci Ploče pronađeno je gotovo 575 kg kokaina, vrlo visoke čistoće. Pošiljka je stigla iz Južne Amerike, a otkrivena je 30. ožujka u kontejnerskoj konstrukciji, izvijestila je policija na danas održanoj konferenciji u povodu rekordne zapljene.

– Ova zapljena od 574 kilograma rezultat je intenziviranja nadzora koji je započeo početkom godine. Droga je pronađena 30. ožujka. Nastavljeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je kokain bio namijenjen tržištu susjednih zemalja, a ne hrvatskom tržištu. Istraga se nastavlja i o detaljima vam za sada ne možemo govoriti – rekao je predstavnik PU dubrovačko-neretvanske.

Rečeno je i da je poduzet velik broj pregleda te su policijski službenici uz pomoć službenih pasa prilikom jednog od pregleda otkrili ovu pošiljku. Kontejner je bio adresiran na tvrtku jedne od susjednih zemalja Hrvatske, ali iz policije nisu htjeli otkriti detalje jer je istraga u tijeku.

– U većim europskim lukama bilježe se i veće zaplijene. To se svuda događa, nije luka Ploče izolirani slučaj. Mi smo se u posljednje vrijeme posvetili tome, ali to se događa u svim teretnim lukama u Europi i svijetu – istaknuto je na konferenciji.

VIDEO: Zaplijena više od pola tone kokaina u luci Ploče

Otkrili su i kako je mobilni rengen za luku Ploče u postupku nabave, ali su istaknuli da se radi o vrlo skupom uređaju.

– Bit će uskoro nabavljen. Nabava je pokrenuta prije ova posljednja dva slučaja. Mora se uzeti u obzir da se radi o uređaju vrijednom više milijuna kuna – kazao je službenik carinske uprave.

14.04.2021., Dubrovnik - U policijskoj postaji Vila Palma odrzana je konferencija za medije o rekordnoj zaplijeni kokaina u Luci Ploce. Zaplijenjeno je 574,8 kilograma kokaina koji je dopremljen u kontejneru banana. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Odgovarajući na pitanje kako se odlučuje koje će se pošiljke kontrolirati, odgovorili su da postoji analiza rizika i nasumični odabir.

– Teško je napraviti prosudbu koliko je toga prošlo. Usmjeravamo se na one pošiljke koje imaju kritične rute i smatraju se rizičnima – dodali su.

Istaknuli su i da je ovo rezultat isključivo ljudskog napora. 

– Ovoliku količinu droge bitno je maknuti s ulice. Mi se trudimo, i kao što sam rekao, istraživanje je u tijeku, nadamo se da ćemo ubrzo doći do počinitelja – zaključili su.

 

 

Ključne riječi

Komentara 13

KR
kristov
15:33 14.04.2021.

Da malo nadodam, hajde kad nije ničiji, dajte ga meni, ja ću ga pričuvati. Nemojte se vi s njim misliti. Ono što je gore od ovoga, država će s njim na ulicu, netko će opet voziti skupocjena vozila, a ne znamo od kuda, kupiti vilu pod brdom u Zagrebu, a ne znamo kako, kupiti vilu na moru, a jedva zna da Hrvatska ima more .. ono što se vidi na stolu nije ispod 150 milijunčeka HRK!

GE
geler203
14:46 14.04.2021.

Gdje se mogu kupiti te banane?

SJ
Sve je uzalud
16:41 14.04.2021.

.....prosljedite ga Bosancima...kad nije namjenjen nama....nikad jeftinije izabrani nisu došli do šnjofe.....umjesto ovog gorit će brašno tip 400.. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije