Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko i Bajić:

Policija nastavlja istraživati po anonimnoj prijavi protiv Linića

tomislav karamarko
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
19.05.2011.
u 00:02

O rezultatima postupanja po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. policija će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo

Na danas održanom koordinativnom sastanku ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te predstavnika Ravnateljstva policije, održanom u MUP-u, jedna od tema bila je i postupanje po anonimnim prijavama, a zaključeno je da je policija "ovlaštena i dužna dovršiti postupanje po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. godine u Rijeci te o rezultatima obavijestiti nadležno državno odvjetništvo", priopćeno je iz MUP-a.

U priopćenju koje potpisuje glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec navodi se kako se na sastanku raspravljalo "o primjeni novog Zakona o kaznenom postupku te Zakona o državnom odvjetništvu i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima", a zaključeno je "kako obje institucije, i policija i Državno odvjetništvo, moraju imati osigurane kapacitete potrebne za primjenu Zakona o kaznenom postupku za sva kaznena djela".

"Nadalje, tema današnjeg sastanka bilo je i postupanje policije i državnog odvjetništva po anonimnim prijavama u vezi čega je zaključeno da je obaveza obje institucije izvršiti potrebne izvide radi provjere navoda o mogućim počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima tih djela, jer dosadašnja iskustva i policije i državnog odvjetništva pokazuju kako anonimne prijave mogu predstavljati koristan izvor informacija za pokretanje kriminalističkih istraživanja", piše u priopćenju.

"Sudionici sastanka ističu da je policija na osnovi Zakona o kaznenom postupku i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima u radu po anonimnim prijavama ovlaštena postupati bilo po nalogu državnog odvjetnika bilo samostalno na temelju Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Slijedom iznesenog policija je ovlaštena i dužna dovršiti postupanje po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. godine u Rijeci te o rezultatima obavijestiti nadležno državno odvjetništvo", piše u priopćenju.

Komentara 94

PU
pumbica
12:04 19.05.2011.

U ovom blogu su sami ljevi ili srbi.Jer ako njima odgovara što smo?91.Bili razoružani?Znaći da im paše.Da hrvati nestanu....

OB
-obrisani-
00:18 19.05.2011.

Decki samo naprijed.

LI
liburnik
10:15 19.05.2011.

Evo svako malo sa stola 200 obitelji ispadne neka kost pa se psi gloze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije