Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u vrbanima

Policija: Nacrtajte nam nož kojim je Tomislav gulio naranču u teretani

'09.07.2012., Zagreb - Ispred ulaza u zgradu u ulici Drage Gervaisa, gdje je u obiteljskom stanu ubijen student Hrvoje Turibak, prijatelji su zapalili svijece u obliku srca. Photo: Davor Puklavec/PIXS
Goran Stanzl/PIXSELL
11.08.2012.
u 09:05

Ne otkrije li vještačenje nove detalje, istraga ubojstva mogla bi ući u slijepu ulicu

Ubojstvo Hrvoja Turibaka (24) još uvijek je jako daleko od rješenja, više od mjesec dana poslije zločina policija nema ubojicu te tapka u mraku. Na obavijesne razgovore pozivaju sve koji su poznavali braću, što bi moglo potrajati s obzirom na to da je Tomislav bio trener u teretani i sa svima koji su tamo dolazili vježbati povremeno je razgovarao. Tako su prije tri dana nazvali 24-godišnjaka (podaci poznati redakciji) koji je u teretanu krenuo u veljači ove godine.

– Odmah su napomenuli da nisam osumnjičen, već da im samo treba pomoć. Odgovorio sam da im neću biti od prevelike koristi jer sve što znam o ubojstvu doznao sam iz medija, a s Tomislavom se nisam previše družio privatno. Popričali bismo u teretani u kojoj je radio, eventualno razmijenili koju riječ u prolazu ako bismo se susreli vani. Svejedno su inzistirali na tome da dođem – kaže naš sugovornik.

Kada je drugi dan došao na razgovor, ponovio im je kako u teretanu u kojoj je Tomislav radio ide malo manje od pola godine i kako se s njim i upoznao i družio isključivo u teretani. Kad bi se susreli vani, razmijenili bi koju riječ, ali ništa više od toga. Zatim je na red došlo pitanje o oružju kojim je Hrvoje ubijen, a za kojim policija još uvijek neuspješno traga.

Kuhinjski nož u ruci

– Tomislav sa sobom nikada nije imao nikakav nož, siguran sam u to. Još su nekoliko puta ponovili da im je vrlo bitno da im dam točan odgovor na to pitanje. Dali su mi vremena da još malo promislim. Pomalo isfrustriran, odgovorio sam kako je Tomislava jedino bilo moguće vidjeti s kuhinjskim nožem koji je koristio kada bi u teretani gulio naranče ili rezao neko drugo voće. Zatim sam dvadeset minuta crtao taj nož iako se uopće nisam mogao sjetiti kako je točno izgledao, ali to kao da im nije bilo bitno. Ispitivali su me 45 minuta iako nisam imao pojma ni o čemu. Na kraju su tražili i broj moga brata koji u teretanu ide tri mjeseca i Tomislava jedva poznaje, pa će vjerojatno i s njim popričati – kazao je mladić iz teretane.

Čini se da policija pomalo luta u ovoj istrazi jer ispituju sve, i one koji su s braćom bili bliski i one koji su ih znali samo iz viđenja. Očito je da i dalje provjeravaju svaki detalj života Tomislava Turibaka, kojeg su na temelju indicija odmah strpali u pritvor, gdje je proveo četiri dana iako i dalje nemaju gotovo nikakvih materijalnih dokaza da je zločin počinio baš on.

Ne otkriju li rezultati vještačenja mobitela i računala kojima su se braća služila neki novi trag, istraga bi mogla završiti u slijepoj ulici.

Rođendan u pritvoru

Podsjetimo, Hrvoje Turibak ubijen je između 13.30 i 14.55 sati, a uoči zločina radio je na računalu. Da je pronašao brata mrtvog u stanu, na broj 112 prijavio je upravo Tomislav u 14.55 sati, nakon što je došao s rolanja. Nadzorne kamere snimile su ga pokraj hotela Antunović u 13.57 sati, a u 14.21 sati ponovno su ga snimile kamere na Vrbanima. Mladića je kamera na Antunoviću ponovno snimila u 14.38 sati.

Svaka osoba koja se bavi sportom tu rutu od Španskog do Jaruna i natrag može odrolati u tom vremenu, tako da je jedino upitno gdje je Tomislav bio u periodu od 14.38 do 14.55 kada je nazvao službu 112 iz susjednog stana. Istražitelji ne vjeruju da je ubojici 17 minuta bilo dovoljno za ovakvo ubojstvo. Svi koji poznaju Tomislava uvjereni su od početka u to da on nije ubojica. Nisu mogli vjerovati da rođendan provodi u pritvoru kao glavni osumnjičeni za ubojstvo brata o kojemu nikada nije rekao ni jednu lošu riječ. Tko god bio ubojica, još uvijek je na slobodi, a građanima Španskog nije nimalo ugodno zbog toga.

Naselje drhti od straha

– U kvartu se ljudi ne osjećaju sigurno ako je moguće da netko usred dana počini ovakvo ubojstvo i da policija ni nakon mjesec dana nema gotovo nikakav trag – govori nam 24-godišnjak.

>>Mobitel i kompjutor ubijenog brata otkrit će tajnu zločina
 

Komentara 49

OB
-obrisani-
09:19 11.08.2012.

murja je zbunjena? pa to je normalno, kada nije potreban niti test inteligencije da bi nekog primili u službu mislim da bi kamocemo bio idealan kandidat za policajca....to je ta razina

QE
qedalv
09:24 11.08.2012.

kak to da žandari tapkaju u mraku.. za dilere utamničit im netreba nikakv dokaz,.. dovoljno je da par pijanih narkomana dovuku u stanicu koji budu lažno svjedočili.. po istom principu žandarskog rada će biti dovoljno privesti par sumnjivih likova ii cijelu noć nagovarati da "moraju priznati" i eto ti odma dvast ubojica. A.C.A.B. nula respekta prema hr policiji!. banda neškolovana i neinteligentna!.

OB
-obrisani-
09:18 11.08.2012.

hahahahhahahhaha koja murja !!!! hahahahahhahahahaha a da im puste koji crtić....recimo pticu trkačicu i el coyote-a? pa ova murja je samo za prometne prekršaje, stvaranje nereda i ništa više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije