Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ U GARČINU

Policija o privedenoj učiteljici: Narušavala je javni red i mir, vikala i galamila

Garčin: Policija uhitila učiteljicu koja se bunila zbog COVID potvrde
Foto: Screenshot
1/4
17.11.2021.
u 22:15

U službenim prostorijama 33-godišnjakinja je liječnički pregledana te je utvrđeno kako prilikom policijskog postupanja nije ozlijeđena

Policijska uprava brodsko-posavska oglasila se povodom uhićenja učiteljice osnovne škole iz Garčina koja je jutros odbila dati na uvid COVID potvrdu. Kako navode, rano jutros zaprimili su dva poziva za intervencijom.

U jednom pozivu odgovorna osoba osnovne škole tražila je dolazak policije budući da su dvije osobe ometale nesmetan ulazak djece na nastavu, dok je u drugom pozivu osoba tražila dolazak policije jer joj se onemogućava ulazak u školu.

- Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja obavljen je razgovor s jednom od dojaviteljica, ali je utvrđeno i da 33-godišnjakinja narušava javni red i mir budući da je vikala, galamila i nasilno pokušavala ući u ustanovu, iako je ranije kontrolom ustanove utvrđeno kako ne ispunjava uvjete za ulazak sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova - navode.

Policijski službenici upozorili su je da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, no 33-godišnjakinja je nastavila s vikom i galamom. Službenici su je potom, uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje, doveli u policijsku postaju na dalje provođenje kriminalističkog istraživanja.

- U službenim prostorijama 33-godišnjakinja je liječnički pregledana te je utvrđeno kako prilikom policijskog postupanja nije ozlijeđena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnjakinja je puštena te će protiv nje biti podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U odnosu na uporabu sredstava prisile prema 33-godišnjakinji, obavještavamo kako će sukladno važećim zakonskim odredbama načelnik Policijske uprave donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile - zaključuju u policiji. 

Komentara 1

RE
realisticki
09:09 18.11.2021.

Mora da se Božinović osječa ponosno kada njegovi službenic "drepaju" ljude koji nesmiju niti protestirat protiv boli jer to je po hrvatskom zakonu "narušavanje javnog reda i mira", neke pretjerane vike i galame na priloženom videu nema. Pobornik sam cijepljenjaenja ali smatram da su mjere raznih prisila oko ove pandemije prešle sve granice. One koji su dozvolili ovogodišnju ekonomsko uspješnu, a zdravstveno katastrofalnu turističku sezonu, nitko ne pita za bilo kakvu odgovornost, niti se o tomu diskutira. Serijski se fabriciraju razno razni problemi u sudstvu i obranbenom sustavu, samo da bi se zataškali neki promašaji i postojeći stvarni problemi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije