Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Policija na mukama zbog Zagorčeva povlaštena tretmana

02.10.2008.
u 20:01

Dolazak umirovljenoga generala Vladimira Zagorca u zagrebački zatvor u Remetincu pravosudnoj policiji zadat će nove glavobolje. Naime, Zagorec će unutar zidina imati "povlašteni" treman koji se pravda sigurnononosnim razlozima.

U prijevodu, to znači da će Zagorec u prenapučenom zagrebačkom zatvoru (njemu ima mjesta za oko 500 zatvorenika i pritvorenika, a unutra ih je oko 800) imati povlašteni tretman jer će u ćeliji biti sam.

Tretman je to koji je prije njega u tom zatvoru imao Hrvoje Petrač, dok mu se sudilo za otmicu Zagorčeva sina, te general Mirko Norac, dok mu se sudilo zbog ratnog zločina. Takav treman trenutačno imaju pritvoreni potpresjednici Hrvatskog fonda za privatizaciju te pojedini okrivljenici iz slučaja Fina.

Osim privilegije da u ćeliji bude sam, Zagorec će imati povlasticu da se i sam šeta unutarnjim krugom zatvorskog dvorišta, praćen budnim okom prvosudnih policajca. No, organizacija takvog pritvoreničkog statusa, izuzetno je zahtjevna, pogotovo kada se u obzir uzme da na jednog pravosudnog policajca u Remetincu, dođe 167 pritvorenika i zatvorenika.

Uz to, mora se paziti da ni u jednom trenutku unutar zatvora u konatkt ne dođu osobe koji su pod istragom ili im se sudi u istom predmetu, kako bi se spriječili mogući incidenti ili dogovori. Kako je u tim uvjetima raditi, znaju pravosudni policajci, koje ionako nitko ništa ne pita. Jer osim čuvanja "privilegiranih" i manje privilegiranih stanovnika zatvora, još se moraju brinuti i o njihovim prepratama na sudove diljem zemlje.

Bilo kako bilo, očito je da ni iza rešetaka svi nisu jednaki, odnosno da su neki jednakiji od drugih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije