Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč upozorenjima

Policija na mukama: Tisuće Mursijevih pristaša na ulicama

Prosvjed pristaša Mohameda Mursija
Reuters/ Pixsell
02.08.2013.
u 18:03

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova ponudilo je prosvjednicima 'siguran izlaz' ako ubrzo napuste mjesto okupljanja, no oni su to odbili.

Egipatska policija ima pune ruke posla s pristašama svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija koje su se okupile u Kairu na prosvjedu s kojeg zahtijevaju povratak Mursija na vlast.

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova ponudilo je prosvjednicima ''siguran izlaz'' ako ubrzo napuste mjesto okupljanja, no oni su to odbili. Marš milijuna za Morsija krenuo je iz 33 džamije u Kairu i Gizi pod sloganom ''Egipat protiv državnog udara'', piše Bloomberg. Brojne pristaše koje žive izvan grada na prosvjed su stigle autobusima.

Egipatski kabinet najavio je još u srijedu da je ovlastio ministarstvo unutarnjih poslova da rastjera prosvjednike. No, unatoč upozorenjima, prosvjednici su se počeli okupljati u velikom broju već od ranog poslijepodneva, nije ih spriječila ni vrućina.

>> Krvava noć u Kairu: Vojska ubila 70 pristaša svrgnutog predsjednika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije