Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradište

Policija mu pronašla piratske CD-e i ilegalne programe na računalu

'12.11.2008., Zagreb - Instalacija operativnog sustava Mac OS X na racunalo Apple Macbook. Photo: Marko Prpic/Vecernji list'
Marko Prpić/Pixsell
16.10.2012.
u 08:21

Ovim radnjama 45-godišnjak je zastupnicima programa Hrvatskoj načinio materijalnu štetu od više desetaka tisuća kuna

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Gradišta kod Županje, nakon čega je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, priopćila je jutros PU vukovarsko-srijemska.

Naime, jučerašnjom pretragom doma i drugih prostorija kod 45-godišnjaka pronađeno je i oduzeto više stotina CD-a i DVD-a, dva tvrda diska i jedno računalo. Provedenim vještačenjem utvrđeno da se na tvrdim diskovima i na prijenosnom računalu nalaze programski sadržaji koji zahtijevaju posjedovanje licencija koje 45-godišnji Gradištanac nema kao dokaz o legalnosti, dok se na CD-ima i DVD-ima nalaze ilegalno distribuirani programski sadržaji. Ovim radnjama 45-godišnjak je zastupnicima programa u Hrvatskoj načinio materijalnu štetu od više desetaka tisuća kuna.

Komentara 9

OB
-obrisani-
08:55 16.10.2012.

Odmah u zatvor sa svim Hrvatima koji posjeduju računala, jer siguran sam da svi imaju poneku skinutu pjesmu ili film, a o programčićima da i ne govorim. Zatvoriti sve na minimalno 30 godina. Sram ih bilo

ME
Meraxes
09:08 16.10.2012.

Ovaj se gadno zamjerio nekom lokalnom moćniku. Potpuni apsurd države, krimilanci, ubojice i silovatelji šetaju, a maltretira se građane koji s Interneta skinu album ili film.

SO
soso
08:40 16.10.2012.

daj ne seri kakva lopina odmah u zatvor s njim zasluzio je najvecu kaznu u strogo cuvanom zatvoru pitam se sto takvi ljudi uopce rade na slobodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije