Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJEVANJE USTAŠKE PJESME

Kajkić ispitivan na Opus areni: 'Plješćem i pjevam himnu, nisam neki navijač. Nemam zamjerke za policiju'

Zagreb: Zorica Gregurić i Nikola Kajkić govorili o svom uhićenju na srbijanskoj granici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.10.2023.
u 16:14

Pri izlasku s tribine interventna policija je izdvajala dio gledatelja čija su lica skenirana i potom uspoređivana sa video snimkom policije

Pjevanje ustaške pjesme na OPUS areni u Osijeku, tijekom utakmice s Turskom, još uvijek je predmet istraživanja policije. Dodatno zabrinjava činjenica što poslije ovoga najnovijeg incidenta postoji realna opasnost da UEFA-a HNS-u izreknu još jednu kaznu pa i mogućnost zabrane gledatelja na sljedećoj utakmici reprezentacije u okviru kvalifikacija za EP. Policija je još na stadionu poduzela prve korake kako bi pronašla počinitelje, a među onima koje su zaustavili i tražili dodatne informacije bio je i vijećnik skupštine vukovarsko – srijemske županije Nikola Kajkić i njegov sin. Po riječima Kajkića njih dvojica su bila na stadionu, a bili su smješteni negdje na rubu juga i zapada i to u gornjem dijelu tribine.

-Iskreno nisam niti čuo da je tu pjesmu netko pjevao jer je bilo nekoliko navijačkih skupina koji su počinjali pjesme, nastavljali i tako dalje. Ispod nas, ali desno, bila je skupina navijača koja je palila bengalke. Kada smo krenuli sa stadiona svi sa toga djela smo išli na jedan izlaz. Tu nas je dočekivala interventna policija, pod punom opremom, koja je neke od nas, vjerojatno po boji majica, dresovima i slično, izdvajala lijevo u prostor koji je bio okružen interventnim policajcima – rekao je za Večernji list Kajkić.

VEZANI ČLANCI

Kaže kako se u tome prostoru nisu mogli koristiti telefoni te da je vršeno skeniranje njihovih lica i uspoređivanje s licima onih koji su bili u dijelu tribine gdje su bili navijači koji su pjevali ustašku pjesmu. Po njegovim riječima oni su u tome dijelu zadržani oko 45 minuta poslije čega su i on i sin pušteni.

-Za rad policije nemam zamjerki. Dečki su radili profesionalno i odnosili su se prema nama korektno. Navodno kako su neki završili na sudu. Tijekom cijeloga vremena dok sam bio tamo oni su izdvajali nove ljude na provjeru, a druge puštali. Osobno sam znao da nemam razloga radi čega bih strahovao jer ja osim što plješćem i pjevam himnu nisam neki navijač koji pjeva navijačke pjesme. Ne nosim niti transparente. Od mene se može očekivati da plješćem, radujem se radi gola i pobjede ali i negodujem radi lošeg rezultata i promašaja – rekao je Kajkić.

Zagreb: Zorica Gregurić i Nikola Kajkić govorili o svom uhićenju na srbijanskoj granici
1/4

Na kraju kaže kako smatra da onaj tko je pjevao ustaške pjesme treba biti pronađen i kažnjen.

-Ako je nešto zabranjeno onda je to zabranjeno. Ne želim da neki pojedinac, ili nekoliko njih, budu teret reprezentaciji radi kojega će nas kažnjavati svako malo. Na taj način se stvara dojam da smo mi narod koji mrzi što nije istina – zaključio je Kajkić.

VIDEO Dalić o ustaškim pjesmama

Ključne riječi

Komentara 8

CR
CroViper
17:59 14.10.2023.

Zašto takav senzacionalistički naslov!?

DU
Deleted user
20:02 14.10.2023.

Jojmene, željezna lady je povukla potez nakon luđakog masakra kad je bila utakmica među Liverpula i juventusa kada su huligani liverpula prouzročili smrt oko 39 navijača juventusa (italjana)! a 600 ozlijeđenih! To je bilo u na stadionu Heysel 1985. g.! g.! A demokracija je mnogima nepoznanica! :)

MA
Makbe
17:58 14.10.2023.

Tu pjesmu tj. stih je izgleda čuo samo onaj koji ju je pjevao i koji je to odmah prijavio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije