Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na granici s BiH

Policija istražuje incident. Migranti ga prisilili da ih vodi kroz šumu: Istina je, skočili su pred mene s pištoljem

Migrant
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
01.09.2020.
u 15:04

Obavljenim očevidom utvrđeno je da se događaj najvjerojatnije desio uz samu granicu i to nekih 50 metara u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz splitske policije.

Splitsko-dalmatinska policija istražuje slučaj 77- godišnjaka koji tvrdi da su ga u nedjelju migranti prisilili da ih vodi kroz šumu uz prijetnju oružjem.

"U odnosu na zaprimljenu prijavu da 77-godišnjeg muškarca da su mu u nedjelju 30.kolovoza, za sada nepoznati muškarci, oko 15 sati navodno zaprijetili oružjem, dok se vraćao iz Republike Hrvatske u Republiku BIH gdje trenutačno boravi te ga prisilili da ih odvede kroz šumu, provodimo kriminalističko istraživanje. 

Prema prvim zaprimljenim informacijama sve je upućivalo na to da s navedeni događaj odvio na području Bosne i Hercegovine te je u suradnji s nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine započeto kriminalističko istraživanje. Daljnjim provođenjem mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica policijski službenici jučer tijekom dana obavili su detaljan razgovor s oštećenim, te su s istim  izašli su na mjesto događaja  kako bi utvrdili gdje se točno događaj dogodio. Obavljenim očevidom utvrđeno je da se događaj najvjerojatnije desio uz samu granicu i to nekih 50 metara u Republici Hrvatskoj. Na okolnosti ovog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje", priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Naime, društvenim mrežama proširila se objava jednog Splićanina koji tvrdi da su migranti oteli djeda njegova prijatelja u okolici Aržana. Dalmatinski portal pronašao je muškarca koji se susreo s migrantima.

- Istina je, skočili su preda me s pištoljem. 'U šumu', kazali su mi. Rekli su da su migranti. Išao sam ih odvesti preko vodovoda, ali su mi naredili da ih vodim kroz šumu. Trebao sam ih odvesti do Vukića stina. Bila su dvojica, maskirani su bili, ovaj što je govorio bosanski je imao pištolj. Taj je bio bez brade, dok je drugi bio bradat, radi se o mlađim ljudima. Inzistirali su da ih vodim kroz šumu, a to je meni bilo teško, izgrebao sam se cijeli", ispričao je i dodao da ga je kontakrirala i hrvatska i policija BiH.
 

Ključne riječi

Komentara 8

AN
Antiflašist
15:38 01.09.2020.

Granicna policija ne uspijeva staviti stvari pod kontrolu i Bozinovic bezocno obamnjuje javnost, svaki dan stotine i stotine ilegalaca u udu u Hr i barem ih pola uspije proci dalje bez da ih itko uspije vidjeti, to znaci da nam u Hr moze biti stotiju ISILovaca a da policijia o tome pojma nema.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:19 01.09.2020.

Dobro nam dosliiii... hahaha... Europa sapatom pada...

OL
oLo
15:39 01.09.2020.

A meni se čini da je Spllićanin izmislio priču, čuj, bili maskirani ali je znao da su imigranti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije