Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U BUZINU

Suvozač iz Mercedesa je ispitan i pušten: Navodno tvrdio da ne poznaje vozača

Foto: Screenshot
1/8
17.06.2023.
u 19:44

U nesreći koju je izazvao 23-godišnjak teško su ozlijeđene tri osobe

Jučer navečer u Buzinu se dogodila stravična nesreća u kojoj je ozlijeđeno više ljudi. Jan Ehrlich (23) skupocjenim se Mercedesom zabio u skupinu promatrača kada je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad automobilom.

Pošto je do incidenta došlo za vrijeme sastanka obožavatelja glasnih, brzih automobila, brojni su u trenutku nesreće, pa i nakon, snimali, te su svoje uratke podijelili na društvenim mrežama. Tako je ubrzo postalo očito da je osim Ehrlicha u automobilu bio još jedan muškarac, a 24sata navodno doznaje kakva je njegova sudbina.

Pišu da je mladić ispitan odmah nakon nesreće, no DORH ga ne smatra supočiniteljem te nije zadržan u pritvoru. Navodno je rekao da vozača ne poznaje, te da se našao u automobilu jer mu je Ehrlich ponudio da isproba vožnju u autu. U istrazi će vjerojatno biti ispitan kao svjedok.

U nesreći koju je izazvao 23-godišnjak teško su ozlijeđene tri osobe. Iz policije navode kako su znali za održavanje skupa pred trgovačkim centrom u Buzinu, no kada su došli na lokaciju već je bilo kasno. 

VIDEO Dramatični trenuci nakon nesreće u Buzinu

Kako su priopćili iz policije jučer u 21.50 sati 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom kućnog broja 62 Avenije Većeslava Holjevca u smjeru sjevera na koju je skrenuo desno s kolnika kružnog toka prometa koji se nalazi s jugozapadne strane. Dolaskom južnije od prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, već je naglo povećao brzinu kretanja vozila zbog čega je došlo do proklizavanja stražnjih pogonskih kotača. Zbog navedenog je izgubio nadzor nad vozilom i, u zanošenju preko trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, sletio s kolnika na pješački otok sa zapadne strane gdje je naletio na troje pješaka (35-godišnjak, 21-godišnjak i 32-godišnjakinja) koji su uslijed naleta pali na kolnik. 

1/30

Nadalje, kako se vozilo nastavilo kretati, naletio je i na spremnik za otpad i prometni znak te je prešao na južnu kolničku traku prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, gdje je naletio i na osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka  kojim je upravljao 22-godišnjak i u trenutku naleta bio zaustavljen ispred raskrižja. Uslijed naleta je navedeni zaustavljeni osobni automobil naletio na još jedan osobni automobil koji je bio parkiran na parkiralištu sa sjeverne strane prilaznog kolnika.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 35-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 21-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i 32-godišnja pješakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Komentara 10

FO
four
20:19 17.06.2023.

A vozač će reći kako ne pozna sam sebe.

ZV
ZVONE
20:13 17.06.2023.

Suvozač se tamo našao slučajno a naša vlast odobrava takove smrtonosne ludorije obijesnih sinova. "SLUČAJNOSTI NE POSTOJE".

NE
Nemanadimak
21:56 17.06.2023.

dajte jos neki tekst podrske decku koji je kriv za nesrecu! bas je pretpio sok i on i njego suvozac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije