Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNAO INCIDENT

Ministar kulture vozio s 0,7 promila, platio 750 kn kazne

Vukovar: Ministri Darko Lorencin i Berislav Šipuš predstavili akcijski plan za kulturni turizam
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
18.07.2015.
u 16:43

Šipuš poručuje kako nije želio gnjaviti vozača i tjerati ga da ga čeka dok ne završi zabava

Ministar kulture Berislav Šipuš prije dva tjedna (4. srpnja) sjeo je pripit za volan nakon što je popio par čaša vina na jednoj privatnoj zabavi.

Nakon što je otišao sa zabave koju je priredio njegov kolega s Muzičke akademije, Šipuš je ušao u automobil a nedugo zatim zaustavila ga je policija tijekom rutinske kontrole.

Ministar kulture Berislav Šipuš danas je sve priznao i objasnio što se točno dogodilo.

– Policijski službenik pitao je ministra je li konzumirao alkohol, a on je sam priznao, rekavši da je popio tri čaše vina. Policajac mu je predložio alkotest na što je Šipuš pristao. Izmjereno mu je 0,7 promila i već u ponedjeljak ministar je platio 750 kuna kazne – prepričala nam je, po ministra kulture nezgodan događaj, glasnogovornica Ministarstva kulture Nataša Petrinjak.

Veliku grešku, jer kao ministar ima pravo na službeni automobil a u svako doba dana i noći na raspolaganju mu je i šofer, Berislav Šipuš objasnio je vrlo jednostavno.

Poručuje kako nije želio gnjaviti vozača i tjerati ga da ga čeka dok ne završi zabava, pa je vozaču dao slobodnu večer.

U HNS-u zasad nemaju nikakav komentar, neslužbeno poručuju kako ministar kulture Berislav Šipuš nije njihov član iako je u njihovoj stranačkoj kvoti ušao u Vladu.

Podsjetimo, Šipuš je na mjestu ministra kulture prije nepuna tri mjeseca naslijedio je Andreu Zlatar Violić koja je morala napustiti Banske dvore nakon što je izbio medijski skandal zbog “peglanja” službenih kartica u Ministarstvu kulture.

>>Evo koji je najbolje, a koji najgore ocijenjeni ministar u Vladi!

Komentara 99

MA
maklin
15:36 18.07.2015.

Toliko skandala oko MUP-a u dva dana, u samo 2 dana. Ministre Ostojiću da li i vi pijete kavu dok su skandali u MUP-u?

Avatar bok
bok
15:41 18.07.2015.

ukoliko je to naredila partija, to bi bio vrlo ozbiljan Skandal!! Jedno 396 puta veci od Toga da si je ministar malo popil i sjeo za volan.

OX
oxymoron
15:43 18.07.2015.

Ima li itko u tom ministarstvu Ministarstvu kulture da nema problema s alkoholom? Bivsa ministrica je bar sebe samu udesila bez kolateralnih zrtava, a ovaj siledzija je mogao nekoga i ubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije