Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZITE PAŽLJIVO

Policija ima važan podsjetnik: Evo koliko se naplaćuje vožnja zaustavnom trakom

Zdenčina: Gust promet na autocesti A1 u oba smjera
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
15.08.2023.
u 00:04

Od početka turističke sezone policijski službenici prometne policije PU utvrdili su 24 prekršaja vezanih uz vozače koji su prometovali ili samo pretjecali trakom koja je namijenjena za zaustavljanje vozila u nuždi ili u kvaru

Karlovačka Policijska uprava upozorila je u ponedjeljak da se vožnja zaustavnom trakom na autocestama kažnjava s 260 eura i jednim negativnim bodom, te pozvala vozače da za vožnju koriste predviđene prometne trake i ne ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu.

Jedan od sankcioniranih prekršitelja je i 46-godišnji ukrajinski profesionalni vozač koji se autobusom vozio po zaustavnoj traci koja je namijenjena za vozila u nuždi, tj. za vozila u kvaru.

S ciljem da se spriječe usporavanja i otežavanja prometnih tokova, te uoče vozila koja grubo krše prometne propise, policiji na terenu pomažu policijski službenici Ravnateljstva policije i to nadzorom prometa iz zraka, iz službenog helikoptera. O svim indikatorima sigurnosti izvještavaju promptno policijske službenike na autocesti, odnosno policijske službenike motocikliste.
 
Od početka turističke sezone policijski službenici prometne policije PU utvrdili su 24 prekršaja vezanih uz vozače koji su prometovali ili samo pretjecali trakom koja je namijenjena za zaustavljanje vozila u nuždi ili u kvaru, i tako ugrožavali i svoju i tuđu sigurnost.

POVEZANI ČLANCI:

Neki od njih su to činili i proteklog vikenda i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kažnjeni s 260 eura novčane kazne i jednim negativnim prekršajnim bodom, priopćeno je.

VIDEO Gužva na zagrebačkoj benzinskoj postaji

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:08 15.08.2023.

Ja sam taj problem jednom zauvijek skinuo s dnevnog reda. Kako? Jednostavno. Ne vozim se autocestama.

Avatar Centurion
Centurion
01:11 15.08.2023.

Policija bi trebala raditi efikasnije i pošteno. Ovo ne liči na ništa. Promjenite si raspored..

VN
vnblg197
22:36 14.08.2023.

...a ako te stisne, a kolona ne miče s mjesta, što ti preostaje nego riskirati 260 oira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije