Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCESUIRANJE NA GRANICI

Policija ima novu aplikaciju: Nitko neće moći napustiti zemlju dok ne plati kaznu za prekršaje

Gužve na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
Ivica Galovic/PIXSELL
08.09.2021.
u 11:17

S pomoću aplikacije policajci na granici imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske

Od 31. kolovoza granična policija ima uvid u sve počinjene prekršaje na području Republike Hrvatske čak i ako upravljate vozilom koje je registrirano izvan granica Europske unije.

Naime, uz pomoć nove aplikacije granična policija prekršaje će naplaćivati prilikom granične kontrole tako da oni koji su počinili prekršaj u Hrvatskoj neće moći izaći iz države dok ne plate kaznu.

– U nastavku sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije policijski službenici počeli su koristiti ovu aplikaciju. Sada imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te preko navedene aplikacije procesuirati prometni prekršaj – objavio je MUP.

Po dolasku na granični prijelaz policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, preko aplikacije uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

– Na ovaj se način u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranima izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe s prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. S druge pak strane počinitelji prekršaja brže i jednostavnije moći će regulirati neplaćene kazne za počinjenje prekršaje – priopćio je MUP.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar xnomenx
xnomenx
11:49 08.09.2021.

da li ce oni nepravomocno osudjeni na zatvor i dalje moci ici u BiH ?

Avatar StormRaider95
StormRaider95
11:45 08.09.2021.

Dobro su se sjetili.

TT
TTjac
15:34 08.09.2021.

Mup kao leglo korupcije u pravilu kupuje poluproizvode, tako da će ta aplikaciija ziher biti neupotrebljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije