Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija

Policija identificirala čovjeka odgovornog za napad na aerodrom

moskva, bomba (1)
AFP PHOTO/NTV
27.01.2011.
u 19:58

Riječ je o Vitaliju Razdobudkovu, stanovniku regije Stavropolj na jugu Rusije, koji je navodno pripadnik terorističke grupe Nogaj Džamat

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je nedatiranu fotografiju osobe koju sumnjiči za smrtonosni napad na moskovsku zračnu luku Domodedovo, u kome je ubijeno 35 osoba. Riječ je o Vitaliju Razdobudkovu, stanovniku regije Stavropolj na jugu Rusije, koji je navodno pripadnik terorističke grupe Nogaj Džamat, piše ruski dnevnik Kommersant. Razdobudkov bi mogao biti jedan od organizatora ili čak počinitelja napada na najveću rusku zračnu luku.

Izvor ruskog lista ističe da on nije jedina osoba koja je pod istragom te da se test DNK i druge pretrage još uvijek provode kako bi se točno utvrdio identitet bombaša samoubojice.

Regija Stavropolj jedno je od najnemirnijih mjesta sjevernog Kavkaza i graniči s Dagestanom, u kojem je sjedište terorističke skupine kojoj pripada osumnjičeni.

Ruse zabrinjava još nešto. Sve više informacija govori o teškim propustima policajaca koji su bili zaduženi za osiguranje. Oni su, prema tvrdnji Tatjane Morozove iz istražnog odbora za promet, bili zaokupljeni uzimanjem novca putnicima iz središnje Azije.

Stotine tisuća ljudi iz tog dijela svijeta žive i rade u Rusiji kako bi pobjegli od bijede. Kao takvi laka su meta policajaca koji od njih iznuđuju novac i prijete im protjerivanjem. – Umjesto da održavaju javni red i sigurnost putnika, policajci na Domodedovu počinili su kaznena djela iznude – rekla je Morozova.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:52 27.01.2011.

čuveni balija Vitalij ! Razdobudkov imam utisak da će doći do pada motivacije lokalnih internet fašista

Avatar Idler 3
Idler 3
21:23 27.01.2011.

Nego zna li netko kakav je to Vitalij pa još i islamist...zar nisu Degestanci pravoslavci !?

SB
sbb
00:20 30.01.2011.

bubalo: zracna luka, pise se z r a c n a l u k a seljacino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije