Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spora pravda

Policija i pravosuđe na udaru kritike zbog odbjeglog Kapetana

kapetan Dragan
Dalibor Ravić
07.04.2010.
u 13:39

Ugledne novine postavljaju pitanje zašto vlasti više od 19 godina nisu poduzele istragu protiv Dragana kad su postojale ozbiljne optužbe da su njegove paravojne snage činile zločine u Hrvatskoj.

Australski mediji oštro su napali vladu zbog toga što je dopustila Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, da pobjegne od ruke pravde. Ugledne novine postavljaju pitanje zašto australske vlasti više od 19 godina nisu poduzele istragu protiv Kapetana Dragana kad su postojale ozbiljne optužbe i dokazi da su njegove paravojne snage činile zločine u Hrvatskoj.

"Hrvatska je prije četiri godine zatražila izručenje Kapetana Dragana kako bi mu se sudilo za ratne zločine, no on je taj zahtjev osporavao do posljednje instancije i na kraju je pobjegao", piše ugledni dnevni list The Australian. Ironija je da ga australska savezna policija nije uspjela pronaći, ista policija koja ga nije istražila 19 godina, otkada su optužbe protiv njega iznijele australske novine i londonski Times, naglašava list. Drugi listovi također se bave "odbjeglim Kapetanom" oštro kritizirajući nezainteresiranost policije i pravosudnih organa da do kraja razriješe ulogu zloglasnog Kapetana Dragana u Domovinskom ratu. 

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
15:34 07.04.2010.

Kurcula nije me obrisao zato što sam napisao istinu , nisam nikoga vređao niti pljuvao kao što to radi ova kuferčina a nema ni dan baniranja !

ZA
zaboravi
07:27 08.04.2010.

Zna vlada Australije gdje je on,kad su zajedno sa srpskom amabasadom izdali mu pasos,da pobjegne u juznu Ameriku.Samo treba pitati obavjestajce te dve drzave.

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
14:14 07.04.2010.

Zakaj optuznica Dragana Kasni ??????????! Taj slucaj sa Draganom je podignut sa malo volje dokazuje nam dasu necuji interesi povezani a zakaj to. zakaj bi se sad trebalo optuzivati kad nije bilo volje prije kad je Dragan trebao biti optuzeniebao biti optuzeni a nije. Ovako djeluje Hrvatsko pravosudje u Hrvatskoj sa privatnim interesima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije