Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
motiv još nepoznat

Policija ga tražila puna tri mjeseca. Na kraju je ubio!

lujo medvidović
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/7
06.01.2013.
u 15:56

Priveli su ga lani zbog pokušaja krađe. Razbijao je u postaji, odveli ga na Odjel za duševne bolesti pa je pobjegao

Za Robertom R. (44) iz Vinkovaca, osumnjičenim za ubojstvo osječkog odvjetnika i pjesnika Luje Medvidovića (62), u trenutku je zločina bila raspisana potraga. Tri se mjeseca skrivao od policije. Pronađen je tek u noći na subotu – ležao je pokraj izbodenog odvjetnikova tijela u njegovu uredu u Vukovarskoj 2.

Smrskao ogledalo u bolnici

Pokušao je, naime, okrasti kuću u Vinkovcima 3. listopada. Istoj je obitelji prijetio da će ih sve pobiti. Uhićen je i priveden u PP Vinkovci, gdje je glavom razbio prozor. Odveden je na Traumatologiju tamošnje bolnice, a tamo je, opet glavom, razbio ogledalo. Završio je na Odjelu za duševne bolesti, odakle je pobjegao pet dana zatim. Nije mu bilo traga pa mu je Županijski sud u Vukovaru 19. prosinca odredio istražni zatvor.

Tragedijom je, nažalost, okončana ova potraga. Policija je u ured upala u subotu u jedan sat, a monstruozno se ubojstvo zbilo, pretpostavlja se, nekoliko sati prije. Roberto R. potom se pokušao ubiti. Ozljede su pak lake, ima zarezotinu na vratu i ruci.

Bit će uhićen, doznajemo, tek sutra. Ne surađuje s policijom pa ona s njim još nije razgovarala. Pod okom je psihijatra. Jedino što je rekao istražiteljima, neslužbeno doznajemo, jest: “Uništio mi je život!”. U kakvom je odnosu bio s odvjetnikom, istražitelji i dalje utvrđuju. Prema nekim informacijama Medvidović ga je zastupao. Roberto R., govori se, ima i spor s jednom osiguravajućom kućom pa je navodno bilo nesuglasica oko isplaćenog osiguranja. Prema drugim pričama osumnjičenik ga je tek namjeravao angažirati.

Lujo Medvidović u petak je bio na pokopu poznaniku. Održao je vrlo dirljiv govor. S karmina je otišao oko 16 sati, navodno nakon poziva koji ga je uznemirio. Stanaru u zgradi u Vukovarskoj 2, u čijem je dvorištu i odvjetnički ured, oko 17 sati pozvonio je muškarac sa šiltericom.

Raspitivao se kod susjeda

– Upitao me kad radi odvjetnik. Rekao sam mu da piše na vratima, posvijetlio sam mu da si prepiše radno vrijeme i otišao je. Čini se da je upravo on zatečen kasnije u uredu – govori susjed Zdravko Zdravčević. Bio je, opisuje, neobrijan, a nije mu izgledao sumnjivo. Nikakvu buku kobne noći nije čuo. – Izašao sam na dvorište oko 20.20 sati, u uredu nije gorjelo svjetlo. No sat kasnije primijetio sam da je upaljeno, ali nisam vidio da se netko kreće unutra – kaže.

Medvidović je bio i pravni zastupnik Društva Antun Gustav Matoš iz Vinkovaca. Predsjednik društva Željko Anić nazvao ga je u petak u 19.19 sati radi dogovora o ročištu. – Kada sam želio nastaviti razgovor o još jednoj temi, umornim mi je glasom rekao da me ne može pratiti. Pretpostavljam da je ubojica u to vrijeme bio kod njega. Predložio sam da se čujemo u ponedjeljak – otkriva nam. Poslao mu je e-mail u 20.15. sati. Potvrdu primitka nije dobio.

Odvjetnikova je supruga alarmirala policiju oko ponoći. Bila je u panici jer od 19 sati nije uspijevala dobiti supruga. Policija će sat vremena kasnije u njegovu uredu zateći zastrašujući prizor. Krvi je bilo posvuda.

Šok i nevjerica vladaju u Osijeku. Kolege i klijenti o Medvidoviću imaju samo riječi hvale. Opisuju ga kao “dobricu i poštenjačinu”.

– Bio je pjesnik i ne mogu vjerovati da je ikome učinio išta nažao. Širio je jednu krasnu poruku među svim ljudima – užasnut je odvjetnik Dubravko Marjanović.

Lujo Medvidović 80-ih je godina radio u tadašnjem Okružnom javnom tužilaštvu. Bio je potom, direktor Zavoda za rad. Kao odvjetnik radio je u Vinkovcima, Osijeku i Zagrebu. Magistrirao je iz područja filozofije prava. Član je Društva hrvatskih književnika od 1995.

>>Osumnjičeni za ubojstvo pobjegao s Odjela za duševne bolesti

Komentara 7

VL
.
23:08 06.01.2013.

To je samo odraz diletantizma koji je zavladao policijom 2000. godine a koji je reklamiran kao vrhunski profesionalizam, a koji se i danas ponovo uvodi i to na velika vrata!

GO
golub
08:25 07.01.2013.

Moj komentar nadam se da admin. neće ponovno brisati kada se želimo suočiti istinom. Zaključak je da je odvjetnik jadniku uništio život a ovaj je njemu vratio, a svaki život moramo jednako cijeniti. Svakom je jasno da je cca 80%% odvjetnika u skupini prevaranata i kada bi ti novinari provjerili kako je odvjetnik pravno zaštitio stranku bilo bi sve jasnije. Odvjetnik tko daje više tako donosi se presuda policija je provodi , a usput u policiji privedeni razbija stakla pod itd. ali ne svojom voljom nego tuđom silom. Dakle nisam za zločin koji je stranka odvjetniku učinila, ali isto tako nisam za da odvjetnik uništi život svojoj stranci koja sa iskreno nema kome žaliti.

KM
korisnik ministar
18:34 08.01.2013.

Ne kaže se bez razloga s...š kao golub. Pa nije ga valjda Lujo Medvidović učinio lopovom. Imate opis pljačke koju je ubojica pokušao i u kojoj je spriječen. Pustite policiju da obavi posao i ispravi greške koje su napravljene. Pustitete čovjeka da počiva u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije