Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Policija evakuira migrante iz Bihaća, žele ih sve smjestiti u udaljeni kamp

Lokalni su mediji izvijestili kako je najmanje 250 migranata koji su boravili u devastiranoj zgradi nekadašnjeg doma umirovljenika pod policijskom pratnjom već u jutarnjim satima evakuirano i prevezeno u kamp koji je predviđen za njihov trajniji smještaj.
18. svibnja 2021. u 12:20 1 komentara 630 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Gradske vlasti Bihaća naložile su u utorak lokalnoj policiji da sve ilegalne migrante koji se tamo nalaze izmjeste i prebace u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara. Lokalni su mediji izvijestili kako je najmanje 250 migranata koji su boravili u devastiranoj zgradi nekadašnjeg doma umirovljenika pod policijskom pratnjom već u jutarnjim satima evakuirano i prevezeno u kamp koji je predviđen za njihov trajniji smještaj.

Patrola s graničnom policijom BiH u Zvorniku, mjestu na kojem preko Drine ulazi najviše migranata KRIJUMČARENJE Koliko ilegalni migranti plaćaju put iz Irana do Balkana?

Odmah nakon toga komunalne ekipe i pripadnici civilne zaštite započeli su s čišćenjem tog objekta kojega će zaštititi fizičkim zaprekama kako se ubuduće u njega ne bi moglo ulaziti. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je kako je ovo tek početak akcije koja će se nastaviti i u narednim danima.

"Postoji još nekoliko lokacija u gradu na kojima borave migranti. To je, prije svega zgrada bivše tvornice 'Krajinametal' koju ćemo također u narednim danima isprazniti, očistiti i zapečatiti. Ima i dosta napuštenih kuća u gradu koje koriste migranti, i to će biti obuhvaćeno ovom akcijom. U kampu Lipa ima dovoljno mjesta za sve", kazao je Fazlić kako ga citira portal Klix.

 | Autor :

Po odluci gradskih vlasti Bihaća još prošle godine zatvorena su dva prihvatna centra za ilegalne migrante koji su se nalazili u samom gradu te su oni premješteni u selo Lipa iako tada tamo nije bilo uvjeta za boravak u zimskom razdoblju. Nakon toga je uz potporu EU počelo opremanje ovog kampa kontejnerima te nužnom infrastrukturom uz plan da se tamo osiguraju uvjeti za trajniji boravak do tisuću i pol migranata.

Balkan krijumčarima donese milijune Nijemci upozoravaju: Sprema se novi val migranata na balkanskoj ruti

Pandemija koronavirusa i zima privremeno su zaustavili priliv ilegalnih migranata koji preko BiH pokušavaju doći do Hrvatske i drugih država EU no s prvim proljetnim danima ponovo su oživjele rute kojima su oni ranije pristizali.

Ranije ovog mjeseca policija je otkrila skupinu u kojoj je bilo 60 migranata iz Afganistana, uključujući i djecu a oni su do istočne Bosne dospjeli prešice iz pravca Albanije i Crne Gore. Ti su migranti sada smješteni u jedna od dva prihvatna centra u okolici Sarajeva.

Video - Hrvatski vozač otkrilo migrante u kamionu

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini