Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azil

Policija će istražiti je li bilo pronevjere novca iz donacija

prosvjed,prijatelji životinja,eutanazija,psi (1)
Luka Stanzl/PIXSELL
07.07.2012.
u 10:51

- Tri članice koje smo izbacili iz udruge odnijele su sve papire, lozinke za računala i slično. Nemamo brojeve čipova, a ni podatke o cijepljenjima - kaže predsjednica Lj. Zebić Drvar

Zbog raskola među volonterima Udruge za zaštitu životinja Prijatelji iz Čakovca, koji su se podijelili u dva tabora, sklonište za napuštene pse kod carinskog odvojka našlo se u velikim problemima!

- Psi nisu gladni i žedni, ali nemamo nikakvu dokumentaciju o njima jer su tri članice koje smo izbacili iz udruge odnijele su sve papire, lozinke za računala i slično. Nemamo brojeve čipova, a ni podatke o cijepljenjima - kaže predsjednica udruge Ljiljana Zebić Drvar. Raskol se dogodilo na izvanrednoj godišnjoj skupštini održanoj u utorak. Natpolovičnom većinom glasova s popisa članova izbrisane su tri članice koje su upozoravale na nepravilnosti u radu udruge i navodnu pronevjeru novca iz donacija za azil. Jedna od izbačenih članica kaže da su podnijete prijave nadležnim tijelima.

- Uočili smo da ima nekih nedostataka u vođenju evidenicije o donacijama iz inozemstva i nakon toga tražili smo da se hitno sazove izvanredna skupština. Podnijeli smo prijavu i očekujemo da se cijeli slučaj istraži. Zasad ne želimo izlaziti s konkretnijim informacijama jer je u tijeku prikupljanje dokumentacije - kaže jedna od “zviždačica”, koja želi ostati anonimna. U kuloarima se govori o stotinama tisuća kuna, no istraga bi trebala pokazati je li bilo nezakonitosti i o koliko se novca radi.

U udruzi Prijatelji kažu da su upravo izbačene članice bile zadužene za poslove poput vođenja financija.

- Čim su izbačene, počele su stizati prijetnje prijavama i inspekcijama. Našle su se uvrijeđene i zakomplicirale rad udruge - kaže Ivana Zagorec, jedna od volonterki u udruzi. Tvrdi da su na skupštinu dovedeni neki ljudi koji su članske iskaznice dobili tek nekoliko dana prije izvanredne skupštine, a pojavio se i jedan gospodin koji je upisnicu ispunio na sam dan sjednice.

- Kako bismo smirili tenzije, dozvolili smo i tim novim članovima da sudjeluju u radu skupštine, no nadglasani su - dodaje I. Zagorec. U Policijskoj upravi međimurskoj potvrdili su da su zaprimili prijavu.

Udruga je osnovana je u ožujku 2001. godine i ima azil u kojem su smještene razne pasmine pasa i mačaka. Tu je privremeni dom pronašlo na tisuće napuštenih životinja, a mnoge od njih su udomljene. U azil su dolazili brojni donatori iz Njemačke, Švicarske i drugih zemalja.



Ključne riječi

Komentara 1

PE
PetarIvancic
10:20 08.07.2012.

Isuse, ne mogu vjerovati kako lažu, kako ih samo nije sram tako lagati. Trebale bi im biti životinje na prvom mjestu, a time im ne pomažu. :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije