Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Zaustavila ga policija, 'napuhao' 4,20 promila alkohola u krvi

alkotest
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
20.11.2017.
u 13:12

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća

Čak 4,20 promila lakohola u krvi ima je 57-godišnji vozač osobnog automobila kojeg su danas u 0.40 sati između Štrukovca i Murskog Središća u Međimurskoj županiji zaustavili policajci tijekom redovnog nadzora prometa.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan mu je prekršajni nalog. - Alkohol je jedan od najčešćih uzroka stradavanja u cestovnom prometu.

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga izgubili zbog nekoliko „čašica previše“. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća.

Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila mogućnost je 35 puta veća. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače - poručuju u PU međimurskoj.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
boskovic
17:00 20.11.2017.

4,20 nastupa smrt kod normalnih ljudi medjimurci neumiru ni na 6,20 promila

GU
gudu
10:16 23.11.2017.

Pa U Nis dedica na bicikl u sred bela 4.66promla i nista

KE
kelab
21:10 20.11.2017.

Cak 4,20 promila lakohola . Novinaru i vi ste blizu 4,20, dalje nisam citao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije