Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Policajcu S. Šoštariću 14 godina zatvora za ubojstvo Ivana Mamića

siniša šoštarić (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/3
01.06.2012.
u 14:27

Ivana Mamića ustrijelio je s četiri hica u leđa s udaljenosti manje od dva metra

Policajac Siniša Šoštarić nepravomoćno je osuđen na 14 godina zatvora, što je gotovo maksimalna kazna, za ubojstvo 18-godišnjeg Ivana Mamića na Jarunu u veljači prošle godine.

Kao olakotnu okolnost sud je naveo njegovu prijašnju neosuđivanost i tešku obiteljsku situaciju. Jedno mu je dijete teško bolesno.

Sud nije povjerovao u njegovo kajanje na početku postupka s obzirom na njegovo ponašanje nakon ubojstva. Šoštarić je, naime, pokušao zamesti tragove, prepravljajući pištolj iz kojeg je pucao, a tri dana nakon ubojstva išao je na posao kao da se ništa nije dogodilo.

Sutkinja mu je izričući presudu kazala: – Vi ćete se vratiti svojoj obitelji iako vam se to sad čini puno vremena, a Ivan neće nikada.

Podsjetimo, sva vještačenja bila su usuglašena, Ivana Mamića ustrijelio je s četiri hica u leđa s udaljenosti manje od dva metra.

Odvjetnički tim obitelji Mamić tražit će prekvalifikaciju djela iz običnog u teško ubojstvo, za što je propisana kazna do 40 godina zatvora.

Komentara 43

OB
-obrisani-
17:51 01.06.2012.

policija je poštena.i ako puca sigurno za to ima opravdani razlog.

AB
al bundy
14:53 01.06.2012.

negomar, pa valjda zato sto je to policajac.

ZE
.zeitgeist.
15:13 01.06.2012.

Statistika kaže da više nevinih građana bude žrtva nasilja od strane policajaca, nego što ih nastrada od huligana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije