Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj Azapović:

'Policajci šute jer su brutalno tukli i ubili zdravog mladića'

azapović
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/8
06.05.2013.
u 22:25

Patolog tvrdi: 
Još čekamo nalaz toksikologa, a zatim ćemo sve papire predati DORH-u

– Ne mogu opisati osjećaj kada sam vidio kako se širom svijeta navijači zgražaju zbog smrti moga brata Marka i zato što su nam transparentima pružili potporu. S druge sam strane ogorčen što, premda se i u svijetu podigla velika buka, nitko ništa ne poduzima da se utvrdi što se zaista dogodilo. Nama nitko ništa ne govori, ni policija ni odvjetništvo, kao da se ne radi o smrti 18-godišnjaka koji je umro mjesec dana nakon što su ga policajci u Županji pretukli – kaže Markov brat Vjekomir nakon što je vidio transparente s imenom svog brata na nogometnim stadionima širom svijeta.

>> "Naš Marko umro je jer ga je policija brutalno prebila"

Išao redovito na kontrole

Vjekomir Azapović opovrgava priče da je Marko bolovao od neke srčane bolesti koja bi mogla biti uzrok smrti.

– To nije točno. Marku su kao trogodišnjaku dijagnosticirali tumor na dušniku, ali je u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu izliječen i odlazio je na redovite godišnje kontrole koje su potvrđivale da je zdrav. I ove godine u siječnju bio je na kontroli i bilo je sve u redu – kaže Vjekomir.

Pokušali smo razgovarati s načelnikom PP Županja Sašom Blumenscheinom. Neuspješno. Nakon nekoliko minuta čekanja dobili smo poruku od načelnika policije koji je napisao da ne može o tome govoriti i uputio nas na glasnogovornika MUP-a čiji odgovor čekamo od petka.

Patolog dr. Anto Blažanović nije nam mogao reći ništa podrobno o slučaju.

– Još čekamo toksikološki nalaz i s ostalim dokumentima sve ćemo dostaviti tužiteljstvu, a sve eventualne detaljnije informacije mogu dati jedino uz suglasnost državnog odvjetnika kada i on bude imao potpunu informaciju – kaže dr. Blažanović.

Podsjetimo, nekoliko dana nakon što je 18-godišnji Marko Azapović umro u roditeljskoj kući u Županji, policija je izvijestila kako je obdukcija pokazala da je smrt nastupila zbog zastoja rada srca i ugruška u krvi te da nema tragova nasilne smrti, što su na dan smrti utvrdili dežurni liječnik i mrtvozornik. Nekoliko dana nakon Markove smrti u njegovoj sobi pronašli su liječnički nalaz u kojemu je navedena Markova izjava da su ga pretukli policajci.

Kontrola u postaji

U MUP-u su danas tek kratko priopćili da će se sutra održati konferencija za novinare vezana za događaje u Županji. Na njoj bi trebali govoriti ministar Ranko Ostojić i ravnatelj Vlado Dominić.

– Zna se samo da je u postaji bila unutarnja kontrola i da su obavljeni razgovori s više policajaca. Radi se o velikom odmaku od privođenja do smrti mladića pa je teško to dovesti u vezu. Međutim, nije mi jasno zašto policija ne izađe sa službenom informacijom u javnost kakva god ona bila – neslužbeno nam je rečeno u policiji.

>>Navijači od Sydneyja do Porta odali počast Marku Azapoviću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije