Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Bizarna nesreća kod Varaždina: Srna se zaletjela u dječaka (13), upao je u Dravu pa ga jedva spasili

Varaždin: Ispod glavnog mosta koji spaja Varaždinsku i Međimursku županiju pronađen ženski leš
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
21.04.2022.
u 09:57

Dvojica policijskih službenika Policijske postaje Varaždin uočila su dječaka u vodi kako se drži za špagu koja viri iz asfaltne podloge

Srećom, sve je dobro završilo, a moglo je doći do tragedije, i to zbog srne i psa.

Jučer u 20.06 sati voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu 14-godišnje djevojčice koja je rekla da se nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog i da je njezin 13-godišnji prijatelj pao u rijeku Dravu te da ga ne mogu izvući iz vode. 

Odmah po zaprimanju dojave, voditelj smjene žurno je na mjesto događaja uputio sve raspoložive ophodnje Policijske postaje Varaždin, Postaje prometne policije Varaždin i Interventne jedinice policije, a pozvani su i Javna vatrogasna postrojba te Zavod za hitnu medicinu Varaždinsku županije. 

Voditelj smjene OKC-a djevojčici je rekao da mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji dolaze na mjesto događaja. 
U 20.15 sati na mjesto događaja, stotinjak metara uzvodno od HE Varaždin s južne strane derivacijskog kanala, na asfaltiran nasip širine tri metra stigla je prva od upućenih ophodnji.

Dvojica policijskih službenika Policijske postaje Varaždin uočila su dječaka u vodi kako se drži za špagu koja viri iz asfaltne podloge. Tijelo mu je bilo u brzoj vodi. Jedan od policijskih službenika spustio se niz kosinu asfaltnog nasipa širokog šest metara dok ga je kolega osiguravao rukama i uspio je uhvatili dječaka za ruke i izvaditi ga iz vode.

U 20.30 sati na mjesto događaja stigla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je preuzela pothlađenog dječaka i prevezla ga u Opću bolnicu Varaždin. Obaviještena je njegova majka koja je preuzela daljnju skrb o djetetu u bolnici. 
U razgovoru s djevojčicom koja je nazvala policiju doznalo se da su ona i još dvije djevojčice u dobi od 13 i 14 godina s 13-godišnjakom oko 20 sati šetale po nasipu.

U jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala ugledali kako pas nepoznatog vlasnika trči za srnom. Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smjeru nasipa, pri čemu je udarila u tijelo 13-godišnjaka, koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu.

– Dječak se prilikom pada pokušao zaustaviti na klizavoj asfaltnoj podlozi kosine nasipa no nije uspio te je pao u vodu. U tom je trenutku ugledao špagu za koju se uhvatio i držao do dolaska i spašavanja od policajaca – kažu u PU varaždinskoj.

>> VIDEO Završen očevid u Ivancu: 'Smrt je nastupila djelovanjem vatrenog oružja. Nije sudjelovao netko treći'


 
Ključne riječi

Komentara 5

PO
poluprovokator
10:33 21.04.2022.

Novi rođendan zahvaljujući spretnosti dječaka i slučajnoj špagi. Sretno!!

MT
mačak tom
11:27 21.04.2022.

Varaždin je postao Paso grad. Više je pasa nego djece. Psi nuždiraju po parkovima i zelenim površinama, vlasnici ih vode bez lanca po trim stazi, pa skaču od ljudima itd itd. Liberalizam i dekadencija.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
10:23 21.04.2022.

nadam se da će mup naći kerovodca neka smeće odgovora pred sudom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije