Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odore

Policajci i ovo ljeto u ispranim majicama?

policajci
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.05.2015.
u 22:15

MUP je u ožujku objavio da je otvoren postupak za nabavu polo-majica kratkih rukava u vrijednosti od oko 13 milijuna kuna

Ako su policajci lanjskog ljeta poprilično negodovali kada su kao sastavni dio odore dobili svijetloplave polo-majice – ponajprije zbog njihova kroja koji je idealan za mišićave muškarce – u istim ih se majicama kratkih rukava odnedavna opet može vidjeti. Doduše, sada su te majice nešto svjetlije i šire nego što su bile prošle godine kada su bile nove. Kako su slova otisnuta na leđima izdržala sezonu pranja te u kojoj su se mjeri pohabale prišivene oznake, vidjet će se na ulicama na kojima plavci patroliraju. Majice policajcima trebaju izdržati još ovu sezonu jer su ih zadužili na rok od dvije godine. Policajke su u međuvremenu te odjevne predmete nosile krojačicama jer je dizajner odore zaključio da majice trebaju biti uniseks pa su u njima izgledale kao da su obukle vreću.

U izmjenama plana nabave za 2015. godinu MUP je u ožujku objavio da je otvoren postupak za nabavu polo-majica kratkih rukava. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 13,024.960 kuna.

Lanjska investicija u majice u kojima policajci baš i ne izgledaju dobro iznosila je oko 14,5 milijuna kuna. Svaki je policajac zadužio četiri majice. Jedna je stajala oko 150 kuna, bez PDV-a.

Činjenicu da su policajci na ulice izišli u majicama s našivenim oznakama ili na lijevom ili na desnom rukavu, a u nekim slučajevima i na oba, MUP je tada bio obrazložio kratkim rokovima za izradu i isporuku velike količine tih odjevnih predmeta.

– Policija je ogledalo države – ponavlja predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.

>> 'Nove polo majice nisu krive što se policajci znoje'

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
09:59 06.05.2015.

Interesira me tko to dobija ugovor za proizvodnju ovih uniformi? Žužulova supruga je kao vlasnica tvornice čarapa proizvodila i prodavala čarape za Hrvatsku vojsku koje nisu trajale niti jedno pranje. Izgleda da u Hrvatskoj ugovore ne dobijaju najkompetentniji, nego oni koji su povezani sa vladom.

DU
Deleted user
13:33 06.05.2015.

Nasa policija je najjadnije opremljena u europi. cak losije i od bosanske, kosovske a da ne pricam o srbima, žandari imaju sve. Proguglajte malo a i porazgovarajte sa policajcem.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:21 06.05.2015.

Policajci i ovo ljeto u ispranim majicama koje pokazuju da imaju Hrvatsku ispranog mozga, buđeta i sekreta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije