Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ipsilon

Policajci Golemoviću govorili gazda i davali mu podatke

dražen golemović (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
08.06.2011.
u 20:05

U sudnici su preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori među optuženima koji su uvijek bili na usluzi Golemoviću.

U svako doba dana i noći, gdje god bili, optuženi policajci iz afere Ipsilon bili su Golemoviću, prvooptuženom u tom koruptivnom slučaju, na raspolaganju, a optužena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković s njim je ispila litre kava na susretima koje su dogovarali telefonski, potvrđeno je u riječkoj sudnici nakon preslušavanja tajno snimljenih telefonskih razgovora među optuženicima.

Golemović, kojega su uvijek nazivali gazdom, od policajaca je tražio različite usluge i informacije, a oni su se trudili da mu u kratkom roku udovolje. Najrevnosniji bio je, sudeći prema snimkama, optuženi policajac N. Mijošek koji je bio glavni operativac u prikupljanju informacija, za što je angažirao cijelu mrežu suradnika, optuženika i drugih ljudi.

Golemovića su u tim razgovorima uvijek oslovljavali gazdom, govorili mu “riješit ćemo, gazda”, “radimo na tome, gazda, je l’ nas imaš i koristiš”. Golemović je, pak, razgovore s D. Smoković, gotovo svakodnevne, započinjao s “poštovanje, kako ste?”. Potom bi se dogovorili za kavu, pa na snimkama nije zabilježena razmjena informacija.

Komentara 23

BC
BCA
21:02 08.06.2011.

E moj Karamarko, čega si ti Ministar? Policajci ti vode privatni biznis godinama a ti bi vratio i obnovio Tuđmanovo doba! Aj ti prijatelju, uhvati se posla u resoru koji smrdi do neba!

Avatar DucMan
DucMan
21:20 08.06.2011.

Ovo je samo jedan od katasrofalnih ministarstava ove Vlade, a ima ih još, možda i gorih. Sumnjam da je išta bolje stanje kod Kalmete i Milinovića. Ali kažu da riba smrdi od glave, a HDZ je jedna potpuno nova, dosad neviđena, razina smrada.

Avatar broz
broz
22:22 08.06.2011.

Kako se nitko nije sjetio MUP-a kad je Lučin bio Ministar,a Ostojić Ravnatelj Policije?Pa ni poslije njihovog odlaska,Sda se sjetite vi pametni,kad je to Golemović otišao iz Zagreba u Istru i s kime,naravno i zbog čega?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije