Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policajci Golemoviću govorili gazda i davali mu podatke

U sudnici su preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori među optuženima koji su uvijek bili na usluzi Golemoviću.
08. lipnja 2011. u 20:05 23 komentara 74 prikaza
dražen golemović (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

U svako doba dana i noći, gdje god bili, optuženi policajci iz afere Ipsilon bili su Golemoviću, prvooptuženom u tom koruptivnom slučaju, na raspolaganju, a optužena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković s njim je ispila litre kava na susretima koje su dogovarali telefonski, potvrđeno je u riječkoj sudnici nakon preslušavanja tajno snimljenih telefonskih razgovora među optuženicima.

Golemović, kojega su uvijek nazivali gazdom, od policajaca je tražio različite usluge i informacije, a oni su se trudili da mu u kratkom roku udovolje. Najrevnosniji bio je, sudeći prema snimkama, optuženi policajac N. Mijošek koji je bio glavni operativac u prikupljanju informacija, za što je angažirao cijelu mrežu suradnika, optuženika i drugih ljudi.

Golemovića su u tim razgovorima uvijek oslovljavali gazdom, govorili mu “riješit ćemo, gazda”, “radimo na tome, gazda, je l’ nas imaš i koristiš”. Golemović je, pak, razgovore s D. Smoković, gotovo svakodnevne, započinjao s “poštovanje, kako ste?”. Potom bi se dogovorili za kavu, pa na snimkama nije zabilježena razmjena informacija.

znakovita fotografija
Nataša Janjić oglasila se nakon kaznene prijave, javila joj se i Veljača
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
 • BCA:

  E moj Karamarko, čega si ti Ministar? Policajci ti vode privatni biznis godinama a ti bi vratio i obnovio Tuđmanovo doba! Aj ti prijatelju, uhvati se posla u resoru koji smrdi do neba!

 • Avatar DucMan
  DucMan:

  Ovo je samo jedan od katasrofalnih ministarstava ove Vlade, a ima ih još, možda i gorih. Sumnjam da je išta bolje stanje kod Kalmete i Milinovića. Ali kažu da riba smrdi od glave, a HDZ je jedna potpuno nova, dosad ... prikaži još! neviđena, razina smrada.

 • Avatar broz
  broz:

  Kako se nitko nije sjetio MUP-a kad je Lučin bio Ministar,a Ostojić Ravnatelj Policije?Pa ni poslije njihovog odlaska,Sda se sjetite vi pametni,kad je to Golemović otišao iz Zagreba u Istru i s kime,naravno i zbog čega?