Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj perković

Policajci: Đureković radio za njemački BND

Josip Perković
Foto: DPA/PIXSELL
16.12.2014.
u 19:30

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje dat će podatke je li zaista Savez komunista uplaćivao doprinos za Sindičića

Pukovnik njemačke tajne službe BND Filip rekao nam je 25. siječnja 1983. kako je u Njemačku došao jedan bivši agent BND-a kojemu prijeti opasnost i da ga zaštitimo te nam je dao adresu Stjepana Đurekovića – ispričali su na procesu Perkoviću i Mustaču u Münchenu dvojica policajaca, Friedrich Haf i Joseph Illing.

Iz toga iskaza proizišlo bi da je Stjepan Đureković radio za BND još dok je bio u Jugoslaviji. Perkovićeva je obrana vijeću Višeg zemaljskog suda podnijela niz zahtjeva, koje je sud prihvatio. Među njima je i prijevod članka Večernjeg lista o inicijativi talijanskog senatora da se istraži uloga Vinka Sindičića u ubojstvu tročlane obitelj Ševo u gradiću pokraj Venecije 1972.

Ispitat će se i je li zaista Savez komunista uplaćivao mirovinski doprinos za Vinka Sindičića, kako je on tvrdio, navodeći da je to dobio zato što je bio član prave tajne službe bivše Jugoslavije.

>> Zbog slučaja Perković policija kucala čak i sucu Vrhovnog suda

>> U posljednjem pismu Đureković tvrdi da nije imao veze s Vanjom Špiljkom

Komentara 21

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
19:39 16.12.2014.

Kazu i tata drugsa Ive stize u Minken na baustelu uskoro.hahaha tezak je to poso....

IV
ivanjoksimovic
20:07 16.12.2014.

"Pukovnik njemačke tajne službe BND Filip rekao nam je 25. siječnja 1983. kako je u Njemačku došao jedan bivši agent BND-a kojemu prijeti opasnost i da ga zaštitimo te nam je dao adresu Stjepana Đurekovića" - sve je jasno!

BR
Brandfackel2
21:01 16.12.2014.

Silvana Perica, tko ti je napisao ovaj članak. Nobilo ili jedan one dvojice "sjekiraša" ? Zanimljivo kako su mediji u Hrvatskoj odjdnom postali nezainteresirani za suđenj... Nakon onakvih bombastičnih intervjua desetljeća nakon svega nekoliko mjeseci mučna tišina i poneki člančićć poput ovoga kada se obrana hvata za poneku slamčicu spasa iz neidentificiranih izvora i falsificiranih udbaških uradaka. Ne bi me iznenadilo da neki od idućih članaka započne riječima: "Naš dopisnik iz Münchena, Josip Perković..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije