Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mitologija

Policajac za “siću” javljao gazdi kluba kada su racije

podmićeni policajci (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
07.04.2011.
u 17:27

Lazar, neformalni suradnik Danijela Posavca u klubu Orinoco, osobno je davao novac korumpiranom policajcu

Koprivnički policajac Grozdan Repnjak (38), ugostitelj Danijel Posavec Đinks(35) i bivši vojni policajac Saša Lazar (39) uhićeni su u Koprivnici zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita. Po dovršetku obrade u četvrtak su dovedeni u sjedište USKOK-a u Gajevoj na daljnje ispitivanje.

Kad će opet racija?

Istražitelji sumnjaju da je Repnjak, s obzirom da je imao pristup službenim podacima, obavještavao Posavca o obilascima policije i Državnog inspektorata njegova noćnog kluba Orinoco, odnosno o racijama i kontrolama točenja alkohola maloljetnicima. Navodno je pomagao i u zataškavanju tučnjava koje su znale izbijati u lokalu. Za njegove ga je “usluge”, sumnjaju istražitelji, Posavec nagradio manjim novčanim iznosom. Novac mu pak nije osobno predavao već je za ovu svrhu, utvrđeno je obradom, poslužio Lazar, njegov neformalni suradnik u noćnom klubu.

Osumnjičeni su, neslužbeno doznajemo, duže vrijeme bili pod tajnim mjerama nadzora, odnosno na temelju sudskih naloga su im prisluškivani telefonski razgovori. USKOK za trojicu osumnjičenih traži određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora o čemu, nakon dovršetka ispitivanja u USKOK-u, odlučuje sudac istrage. Lazar je za branitelja angažirao Krunu Kunštića, poznatog koprivničkog odvjetnika koji u aferi Manager brani i Zdravka Šestaka, bivšeg šefa Podravkine uprave.

Kunštić jučer o čitavom slučaju nije mogao previše govoriti s obzirom na odredbe ZKP-a. Inače, policija je u posljednje vrijeme marljiva u pogledu eliminiranja pokvarenih i korumpiranih kadrova iz svojih redova.

Desetorica bez posla

Desetorica prometnih policajaca iz Policijske postaje Makarska, podsjetimo, nedavno su ostala bez posla jer su ih pritajeni istražitelji raskrinkali kada su za opraštanje prometnih prekršaja od njih, ne znajući da je riječ o kolegama, tražili od 300 do 700 kuna za njihove “usluge”

Komentara 6

DU
Deleted user
08:56 08.04.2011.

za sitan novac odavao tajne, ako ti je plaća 4000 kuna ni sto kuna nije sitno.

MM
Mladen Miletić
19:28 07.04.2011.

Nisu samo oni prisluškivani to je zakon u demokraciji da se svi svatko prisluškiva i špiunira !

PG
praseca gripa
18:28 07.04.2011.

Na zapadu nista novo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije