Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policajac: Upozoravala me da “ne pakiram” Golemoviću jer je moćan

Bivša tužiteljica tražila je od policajca Zenzerovića da “olabavi” u istrazi i raspitivala se koji se izvidi provode, tvrdi Zenzerović
07. lipnja 2011. u 20:30 2 komentara 576 prikaza
'07.06.2011. Rijeka, Davorka Smokovic bivsa opcinska drzavna odvjetnica iz pazina optuzena je zajedno sa Golemovicem. Izlazi iz Zupanijskog suda nakon saslusanja. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'

Potkraj ispitivanja svjedoka optužena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković kroza suze je tvrdila da svjedok laže i da je motiv njegova postupanja prema njoj to što mu je “propalo” promaknuće iako mu je ona u tome pokušala pomoći. Svjedok je policajac Robert Zenzerović kojeg suze nisu smekšale, kao ni druge svjedoke, koji su svi mahom bili pozvani prema zahtjevu optužene kako bi pokušala umanjiti optužbe.

Zenzerović je u riječkoj sudnici ponovio izrečeno u istrazi o aferi Ipsilon vezano za D. Smoković kojoj stavlja na dušu da je pokušala utjecati na njega dok je radio na predmetu Golemović, a za što je, tvrdi optužba, od Golemovića dobila zlatnu ogrlicu. Zenzerović je detaljno opisao susret s bivšom tužiteljicom na kojem je ona zatražila da malo “olabavi” – da ne bude temeljit, da ga se doživljava kao terijera koji grize, upozorila ga da se zamjera moćnim ljudima s kojima je Golemović povezan i raspitivala se da li se osim poreznog nadzora nad poduzećima prvooptuženog provode i drugi izvidi.

– Upozorila me i da ne pakiram, ako nema – nema, rekla je – prisjetio se dodajući da je D. Smoković znala stvari koje nije smjela pa ju je pitao treba li razgovor shvatiti kao prijetnju, na što mu je odgovorila da Golemović nije takav tip i da on štiti Poreč od kriminalaca, ali da bi mogao ministru Karamarku reći da ga makne.

– Na kraju, rekla mi je da se taj naš sastanak nikada nije dogodio – kazao je svjedok. Opovrgavajući cijeli iskaz, optužena je napomenula da svojim pitanjima, zbog kojih je i više puta upozoravana, želi razotkriti pozadinu slučaja aludirajući da je cijena Zenzerovićeva napredovanja u službi, nakon slučaja Ipsilon, bila “njena glava”, a da se i u istrazi slučaja Ipsilon, kao i ovom sudskom postupku protiv Golemovića i suoptuženika ne rješava ključno pitanje: odakle Golemoviću novac za projekte.

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • Mladen Miletić:

    Super lopovija sa \" svjedocima\" ja mi smo lopovi i istina je krali da svi smo krali da bi sve Sanaderu dali !

  • denderi:

    sve državne činovnike koji pomažu kriminalu strogo kazniti i prisiliti pošumljavanjem velebita