Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Pukao" bez povod

Policajac: Udario me! Istraga: Ubio ga je jer su se očešali!

ivanmamic
Facebook
04.03.2011.
u 08:45

Siniša Šoštarić (41) u policiji je od 19. godine, otac je petero djece od kojih je jedno teško bolesno, a radio je u Upravi za posebne poslove sigurnosti u MUP-u. Zadržan je u pritvoru

Okrznuli su se ramenom o rame. Benigna i gotovo svakodnevna pojava, po svemu sudeći, stajala je života Ivana Mamića (18), koji je ubijen prošlog petka na zagrebačkom Jarunu. A za njegovo ubojstvo, koje je kvalificirano kao teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, sumnjiči se Siniša Šoštarić (41), djelatnik MUP-a, zaposlen u Upravi za posebne poslove sigurnosti.

Višestruko ranjavan

Zašto je policajac, koji je u MUP-u zaposlen od svoje 19. godine te koji je, po neslužbenim informacijama, nekoliko puta ranjavan, tako “pukao” da je bez povoda ubio mladića, pitanje je kojim će se najvjerojatnije baviti vještaci. Pomalo suluda priča već sada ima dvije, vrlo oprečne verzije. Jedna je ona službena policijska, a druga je Šoštarićeva ispričana kroz njegove iskaze na policiji i pred istražnim sucem.

Prema Šoštarićevoj verziji, taj je otac petero djece, od kojih je jedno teško bolesno, te večeri došao do svog brata na Remizu. Šetali su psa kada ih je napao Mamić, koji je bio u društvu prijatelja. Mamić je, kako tvrdi Šoštarić, prije toga rukama udarao po autobusu na stanici, a Šoštarića je napao i udario nogom iako mu se ovaj legitimirao kao policajac. Pri tome ga je i vrijeđao, a kada se stvar otela kontroli, Šoštarić je izvadio službeni pištolj, koji je imao kod sebe jer je malo prije došao s posla, te je potrčao za Mamićem.

Tvrdi da je pucao u pod, da nije bio svjestan da je mladić pogođen te da je zapravo sve splet nesretnih okolnosti.

Policija, pak, u službenom izvješću kaže da su se u petak oko 22 sata Mamić i Šoštarić prvi put sreli na Remizi te se očešali ramenom o rame. Nakon toga je došlo do verbalnog, potom i fizičkog obračuna.

Potjera po Horvaćanskoj

Nakon što su se Mamić i prijatelj s kojim je bio u društvu uputili prema Horvaćanskoj, Šoštarić je sjeo u vozilo i krenuo za njima. Vidjevši ga, mladići su počeli bježati te su se u jednom trenutku razdvojili, a Šoštarić je Mamića sustigao u Horvaćanskoj kod potoka. Iz službenog pištolja u mladića je ispalio najmanje tri hica. Mamić je nakon toga nastavio bježati, došao je do crkve Sveta mati slobode, odakle je nazvao 112. Prevezen je u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Iako je sljedeći dan iz medija doznao da je mladić u kojeg je pucao preminuo, Šoštarić je nastavio normalno živjeti. Pojavio se i na svom radnom mjestu, gdje je uhićen u utorak. Šoštarić je pak svojim kolegama pri uhićenju tvrdio da se namjeravao predati, no sačekao je da mu dijete bude primljeno u bolnicu.

Priveden je istražnom sucu te nakon ispitivanja zadržan. Inače, on sa suprugom i djecom živi pokraj Vrbovca u obiteljskoj kući, gdje je bila samo njegova punica. – Svi smo šokirani, nemojte zamjeriti, dogodilo se u afektu, svakome se to može dogoditi – bilo je sve što je Šoštarićeva punica rekla novinarima.

Ključne riječi

Komentara 330

KO
korisnicax
12:45 04.03.2011.

biserka, koliko je vremena prošlo od tuče? ako je proteklo puno vremena, onda bi bilo teško pronaći u milijunskom gradu onog koga želiš pronaći i upucati ga. i to još istu večer. ali cijela priča je ionako dosta mutna.... tko zna što će tu još isplivati.

Avatar million
million
12:52 04.03.2011.

KARAMARKO mijenjaj nesto , koliko se vec slucajeva smtnih desilo sa sluzbenim oruzjem izvan duznosti !!!!!!!! Oruzje poslje sluzbe zakljucavati u postajama!!!!!!!!!!!

CV
CENZURIRANO_VL
11:26 04.03.2011.

Pa sve ovisi kako utvrdi forenzika, odnosno psihijatar! Ako se utvrdi da je bilo \"u afektu\" kako kaže punica možda će ga i osloboditi nedjela, jer nije bio svjestan postupaka... zakonski takva soba ne može odgovarati za počinjenje djela. Policajčeva priča zasada ide na to, jer ako se utvrdi da je tog dječaka tražio po kvartu s ciljem da ga ubije - onda mu nema spasa u pravnoj državi. E da i ovi komentari tipa: \"Ja ne odobravam, ali... \" \"To nije u redu, ali nije bio miran...\" ali, ali.... nisu baš nekako normalni, prije da su moralno nakazni komentari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije