Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policajac prijavljen zbog kaznenih djela spolne slobode na štetu maloljetnica

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni policijski službenik predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu
29. listopada 2020. u 14:46 4 komentara 1199 prikaza
zatvor
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Policijska uprava varaždinska je u koordinaciji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije provela kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode na štetu dvije maloljetne osobe.

STRAVA U ZAGREBU Svađali su se cijeli dan, a navečer ju je ubio pred maloljetnom djecom

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni policijski službenik predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Načelnik policijske uprave rješenjem ga je odmah udaljio iz službe i podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Panoramski pogled na grad Osijek PNUSKOK Policajac uhićen zbog odavanja tajni i prodaje vatrenog oružja

- Poštujući transparentnost prilikom izvješćivanja o radu MUP-a, u ovom slučaju prvenstveno vodeći računa o zaštiti maloljetnih žrtava od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline, ova policijska uprava neće iznositi više detalja o konkretnom slučaju - kažu u PU varaždinskoj koja je ukazala na preporuke Pravobraniteljice za djecu o medijskom izvještavanju o djeci te o zaštiti privatnosti djece u medijima kao i Etičke smjernice načela za etičko izvješćivanje o djeci UNICEF-a.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • roland:

    Ako maloljtne žrtve imaju 17, a policajac 22 godine, onda je to nemoralno, ali nije kriminalno. A ako maloljetne žrtve imaju 15 god, a policajac 46, onda je to za strogi zatvor.

  • Avatar Grunf
    Grunf:

    ako se napad na policajca kaznjava dvostruko stroze onda bi se trebalo policajca koji krsi zakon takoder dvostruko stroze kazniti