Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SILIANA

Policajac pretukao pastira: Prosvjednici izašli na ulice, uslijedio je kaos

10 Years Of The Revolution Under Confinement - Tunis
Foto: Fauque Nicolas/ABACA/PIXSELL
1/2
16.01.2021.
u 00:00

Aktivisti su rekli da je neprihvatljivo naštetiti dostojanstvu bilo kojeg građanina, i to desetljeće nakon što su se Tunižani pobunili protiv nepravde i ugnjetavanja.

Tuniska policija ispalila je suzavac kako bi ih rastjerala prosvjednike u sjevernom gradu Siliani, nakon što je policajac pretukao pastira, rekli su svjedoci u incidentu koji je izazvao bijes dok ta zemlja slavi desetu obljetnicu prijelaza na punu demokraciju.

Stotine prosvjednika u Silianu spalile su kotače, blokirale ceste i bacale kamenje na policiju koja je slijedila prosvjednike i pucala, dodali su svjedoci.

Prije deset godina masovni prosvjedi protiv korupcije, nepravde i represivnog režima u Tunisu su srušili pokojnog predsjednika Zine El Abidine Ben Alija. Tuniska revolucija 2011. potaknula je val pobune u arapskim zemljama kada su ljudi ustali tražeći demokraciju.

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje policajca kako grdi i gura pastira čija je ovca ušla u sjedište guvernera i taj je video izazvao val bijesa na društvenim mrežama.

Aktivisti su rekli da je neprihvatljivo naštetiti dostojanstvu bilo kojeg građanina, i to desetljeće nakon što su se Tunižani pobunili protiv nepravde i ugnjetavanja.

Državno odvjetništvo otvorilo je istragu o incidentu, unatoč kojem je Tunis država primjer mirne tranzicije u regiji koja se drugdje bori s nasiljem i preokretima, uz pogoršanje ekonomske i socijalne situacije što je zemlju dovelo pred bankrot i do više prosvjeda.

Ključne riječi

Komentara 4

BU
Bubreg2020
00:39 16.01.2021.

Znači policajac je pretukao čobana pa je 500 čobana napalo policiju koja je ispalila suzavac i prebila barem još 50 čobana. Nekako mi se čini da policajci još uvijek vode u toj bitci. Kulturno treba tužiti pa sjesti gospodinu na račun, crpiti ga 5 godina, a prosvejdnici su jadnog čobana trebali financijski poduprijeti umjesto izvikivanja Alahuekber po varoši

SO
Sotona
12:06 16.01.2021.

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje policajca kako grdi i gura pastira čija je ovca ušla u sjedište guvernera i taj je video izazvao val bijesa na društvenim mrežama. Zapravo super je prošao čoban ... Kad gledamo u Americi ako se približiš uđeš u dvorište kao stoka . Specijalci Bidena narede pucaj kreni po ženskoj stoci i ubijaj .. Potom je krivac ubijeni i premlaćeni jer su guvrnerovi specijalci bili isprepadani . i zna se tamo je zakon i sloboda takvog tipa . Ovi su još naivni ne prepoznaju funkciju demokracije ali ne za stoku sitnog zuba .

SV
Svedo
10:25 16.01.2021.

sve su to mentalitet Mohameda, nema logike ili opraštanja osim kaos U kaos, nema zemlje gdje ne ratuju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije