Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobni sudar

Policajac: Mislio sam da sam autom udario divljač, a ne pješaka

tomislav stapić
Davor Javorović/PIXSELL
21.05.2012.
u 15:34

Počelo suđenje osječkom interventnom policajcu T. Stapiću koji je alkoholiziran usmrtio pješaka

OSIJEK - “Podgrijan” sa 0,87 promila alkohola u krvi, osječki interventni policajac Tomislav Stapić (36) automobilom je naletio na pješaka Krunoslava Kozlovića (34) koji je hodao uz rub ceste. Usmrtio ga je i potom, tereti se, pobjegao.

Vratio se provjeriti

Uparkirao je automobil u garažu, stoji u optužnici, i tek onda alarmirao kolegu policajca s kojim se vratio na mjesto tragedije. U travi su pronašli beživotno tijelo. Zbilo se to 11. rujna lani oko 4.30 sati na Biljskoj cesti koja povezuje Osijek i Baranju. Stapiću, koji je u međuvremenu dobio otkaz u policiji, u ponedjeljak je počelo suđenje na Općinskom sudu u Osijeku. Ne smatra se krivim.

– Odjednom sam opazio sjenu ispred sebe, naglo sam skrenuo automobilom ustranu i osjetio udar. Izašao sam iz vozila, primijetio sam da su farovi oštećeni. Obišao sam oko njega, ali nisam ništa uočio. Sjeo sam i odvezao se – kazao je Stapić u obrani. Vjerovao je, kaže, da je udario u divljač, a pješaka na cesti nije očekivao jer tamo postoji i staza. No, pješaka koji “hoda cestom cik-cak” Stapić je uočio kada je petnaestak minuta prije nesreće vozio iz Osijeka prema Bilju. – Pretpostavljao sam, na povratku, da je skrenuo na obližnju benzinsku postaju ili već stigao u Osijek. Poslije mi je, kada sam otišao nakon udara, sinulo da je to možda bio taj pješak – ustvrdio je. Putem kući, nastavio je, nazvao je suprugu da uzme automobil svoga oca kako bi se skupa odvezli provjeriti sporno mjesto. – Automobil sam uparkirao u garažu samo zato kako bi supruga mogla izaći sa svojim. No, ona se rasplakala, bila je pred samim porodom pa sam ipak nazvao kolegu iz policije – ispričao je.

“Nije čovjek zec”

U kobnom je trenutku vozio 80 kilometara na sat, a dopuštena je brzina na toj cesti 90.

– Nisam imao potrebu još više smanjiti brzinu, nije padala kiša, i nije bio gust promet. Nisam ni vozio onoliko brzo koliko sam smio, i to zato što sam policajac, a popio sam tri piva – kazao je. Izjavio je i kako je njegova supruga uputila brzojav sućuti pokojnikovom bratu i iskazala spremnost da pomognu u pripremi pokopa. No, Krunoslavova je majka, vidno shrvana, na to sam tiho dobacila: “Nije istina”.

Obrana je isticala i kako je Kozlović imao 1,8 promila alkohola u krvi.

Da je policajac skrivio nesreću, medijima je u rujnu priopćio sam načelnik osječke PU Željko Prša.

– Naprosto ne mogu povjerovati u njegovu priču da nije siguran u što je udario. Nije čovjek zec – kazao je tada Prša.

Komentara 31

Avatar domazet
domazet
18:31 22.05.2012.

laže

IV
Ivo34575
18:52 21.05.2012.

@\\\"strombolila\\\" kaj ti predlažeš? nisi ti sudac..malo si se previše uživio.. i kaj ti znači ljep pozdrav..

CC
Chicago Chicago
15:49 21.05.2012.

Koja prica,...za malu djecu,.....nazalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije