Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarčanin Nenad

Policajac me na motociklu gonio kao da sam kriminalac

'13.07.2012., Bjelovar, - Dostavljac Nenad Kesic iz Bjelovara, pozalio se na neprimjereno postupanje policijskog djelatnika, koji ga je na nedozvoljena nacin zaustavio i kaznio, zbog neprimjerene kaci
'Damir Spehar/PIXSELL'
29.07.2012.
u 15:24

– Lovio me samo zbog kacige za koju misli da nije ispravna. Možda je u pravu, no nije trebao u prometu izvoditi opasne radnje

posao

Kesić je često na dva kotača jer radi kao dostavljač

– Nisam ja nikakav kriminalac niti bilo kakav prijestupnik da čovjek zbog mene u pol raskrižja motorom izvodi opasne osmice - tvrdi Nenad Kesić, 48-godišnji Bjelovarčanin iznoseći neugodno iskustvo koje je ovih dana doživio od prometnog policajca na motociklu.

Vozio službeni skuter

Tvrdi da je upravljajući službenim skuterom uredno stajao na semaforu na Vrazovom trgu kada je policajac, dolazeći iz smjera Velikih Sredica, skrenuo u Ulicu Matice hrvatske prema Gimnaziji.

–Čim me je ugledao odmah se polukružno okrenuo prelazeći u tom trenutku čak dvije pune crte - priča Nenad dodajući da je u tom trenutku i on krenuo jer se na semaforu upalilo zeleno.

– Prošao sam pored njega a da mi ničim nije dao znak da se zaustavim, no odmah se ponovo polukružno okrenuo u pol raskrižja i krenuo za mnom. Nije ga bilo briga što time ugrožava druge sudionike u prometu, nego mu je bilo važno da sustigne mene kao da sam teški kriminalac - ističe Nenad ogorčen na ponašanje policijaca.

Zgrožen je, kaže, činjenicom da ga je ovaj lovio samo zbog kacige koja po policajcu nije ispravna.

Nezasluženo

–Na glavi sam imao kacigu, no on tvrdi da ona ne udovoljava propisima. Dozvoljavam da je možda i u pravu, no svejedno to ne zaslužuje da zbog toga izvodi tako opasne radnje službenim motorom i to u pol raskrižja. No, još je gore to što je načisto poludio kada sam mu to prigovorio i kazao da poštari primjerice uopće ne nose kacige a ja sam je ipak imao na glavi - ističe dodajući da je policajac nakon toga bio vrlo neugodan. Ističe da i sam radi kao dostavljač za tvrtku \"A1\" te da ničim nije zaslužio da se policajac prema njemu tako odnosi.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u svom očitovanju poručili su da je Nenad Kesić podnio pismeni prigovor na postupanje policijskog službenika te da je u tijeku postupak provjere navoda iz njegova prigovora. No, u međuvremenu kao odgovor iz policije, stigla mu je kazna, preciznije obavezni prekršajni nalog, kojim se kažnjava u iznosu od 1.700 kuna.

 

Ključne riječi

Komentara 2

LY
Lythrum
13:08 30.07.2012.

frustrirani su jer ne mogu ulovit motoriste na velikim pilama pa onda love skuter koji ide 45..i onda su si važni...osobno imam nekoliko prijatelja mladih policijskih snaga mojeg godišta koji su otkako su dobili značku promijenili osobnost za 100%...strašno je to..svaka čast iznimkama kojih je jako jako malo

Avatar tkozna
tkozna
18:16 30.07.2012.

Čuj ovaj dečec bi svima sudio i određivao tko kako treba da postupa a na koncu on je bio posve neispravan, kako tvrdi možda je kaciga i neispravna,a svi su drugi loše postupali. Kaže policija je isfrustrirana jer ne moguu stiči močne momke na močnim pilama sada se protivi manevru policije možda malo upadljivijem a traži da policajac preko 100km na sat zbog sitnog prekršaja juri za ludim motoristima i ugrozi živote ljudi koji se slučajno zateknu. Evo juće je u Goli kod Koprivnice motociklist ubio vozača jer je jurio jakooooo brzo, sreća da policija nije za njim jurila tko bi bio kriv po ovome sreći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije