Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policajac Kristijan Ilovača završio FBI akademiju

Upućivanje hrvatskih policijskih službenika na FBI Nacionalnu akademiju rezultat je odlične suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i američkih agencija za provedbu zakona što na strateškoj tako i na operativnoj razini, ali i na području edukacije policijskih službenika.
08. lipnja 2019. u 16:53 7 komentara 1624 prikaza
Kristijan Ilovača
Foto: MUP
Pogledajte galeriju 1/4

Policijski službenik Uprave za posebne poslove sigurnosti Kristijan Ilovača postao je 11. hrvatski policijski službenik koji je uspješno završio program FBI akademije u SAD-u.

Davor Božinović i Robert Kohorst na primopredaji opreme za spašavanje Civilna zaštita Američki veleposlanik donirao opremu za spašavanje vrijednu 170.000 dolara

Promocija 276. naraštaja održana je u Quanticu u američkoj saveznoj državi Virginiji, a osim Ilovače bilo je ukupno 260 polaznika od kojih je dio bio iz Australije, Kanade, Cipra, Švicarske, Turske, Španjolske, Francuske, Finske, Indije i drugih zemalja. 

- Upućivanje hrvatskih policijskih službenika na FBI Nacionalnu akademiju rezultat je odlične suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i američkih agencija za provedbu zakona što na strateškoj tako i na operativnoj razini, ali i na području edukacije policijskih službenika. Hrvatski policijski službenici već dugi niz godina kontinuirano sudjeluju u raznim programima obuke i treninzima koje organizira američka strana usmjerenih na usavršavanje svih rodova policije od kriminalističke, granične pa sve do specijalne policije. Osim sudjelovanja u raznim programima, Ministarstvo unutarnjih poslova i američke partnerske organizacije provode i zajedničku edukaciju i obuku za policijske službenike zemalja Jugoistočne Europe - objavila je policija.

Marko Grubnić i Momčilo Gurović
POSLOŽILO MU SE
Marko Grubnić: 'Presretan sam, vjenčat ćemo se ove godine'
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • biga22:

  Dobro mu prezime..

 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  Čuo sam ja za jednoga koji je završio akademiju FBI u Quanticu puno prije ovoga, vratio se, probao balvanima i stranačkim poslušnicima u vrhu policije objasniti kako se policijski posao obavlja, što je profesionalna i apolitična policija, imao pritom malo ... prikaži još! predug i neuvijen jezik...i završio u PP Dugo Selo, u nekakvom otrcanom sobičku, na obradi prometnih prekršaja. Nadam se da ovaj dečko neće isto završiti...

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  Interesantno nije on bio u razredu sa Amerikancima u FBI-u već sa drugim nacijama svita. To znaci da njih uče nešto sasvim drugo nego sto uče učenici Amerikanci u svojim razredima FBI-a. Svi ti stranci što pohađaju FBI-u školu su ... prikaži još!u poslušnici prve lige FBI-e USA.