Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji optužnice

Policajac kolegi: 'Zar se ne može baš ništa srediti za alkohol, ha?'

Blaž Topalović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
06.02.2015.
u 22:00

Donačelnik - Mato Kirchbauer za svoju uslugu prebacivanja radnika iz Srbije preko granice dobio je 22 kilograma graha

Nikola Rakinić vozio je brzo i pod utjecajem alkohola. Zaustavio ga je policajac, alkotest je pokazao 0,73 promila. Rakinić uzima mobitel i zove Antuna Kirchbauera, policijskog inspektora u PU vukovarsko-srijemskoj. – Ne može se ništa, ha? – pita A. Kirchbauer kolegu policajca.

– Nema trika? – nastavlja inspektor. – To je novi mali dreger. Ne može se ništa – odgovara mu ovaj. Rakinić se nije izvukao. Ni slutili nisu da ih sluša i USKOK te da će zbog sličnih “uslugica” u 2013. na optuženičkoj klupi završiti čak 13 ljudi, na čelu s vrhom PU vukovarsko-srijemske. Na tom je popisu čak sedam policajaca, a među njima tadašnji načelnik ove uprave Blaž Topalović, zamjenik mu Mato Kirchbauer te pomoćnik načelnika PP Vinkovci Josip Miljanić. Pripremno im je ročište bilo zakazano jučer na sudu u Osijeku, no drugi je put odgođeno, sada zbog odsutnosti jednog branitelja.

Prvosvibanjska proslava

Mato Kirchbauer “pao” je zbog 22 kilograma graha. Miroslav Novaković zamolio ga je da utječe na kolege policajce kako bi četvorica državljana Srbije izašla iz Hrvatske i vratila se u svoju zemlju. Njih su četvorica postavljala parket u Srijemskim Lazama, u kući Petra Matijevića, vojvođanskog “kralja mesnica”. Kao protuuslugu M. Kichbauer zatražio je, tereti ga se, 22 kilograma graha. M. Kirchbauer bio je istaknuti lokalni SDP-ovac, a grah mu je trebao za prvosvibanjsku proslavu te stranke. Mato i Antun Kirchbauer su braća.

Bivši načelnik Blaž Topalović optužen je za “sređivanje” posla u Domu zdravlja, na čijem je čelu bio njegov stari prijatelj i zubar Đuro Vidić. Zauzeo se, tereti ga se, za medicinsku sestru Katarinu Kaurin i spremačicu Mariju Tomašić, rođakinju svoje supruge. Trebao je tako zaposliti, vjeruju istražitelji, i medicinsku sestru Tanju Perić, i to na molbu Mate Kirchbauera. No, ta se žena na kraju ipak odlučila za drugo radno mjesto. Na natječaj se javilo 20 medicinskih sestara i 71 spremačica, a na svako su mjesto primane po četiri osobe, i to na određeno vrijeme.

Informacija o cigaretama

– Nisam utjecao na Vidića. Bio je natječaj za posao, pitao sam ga može li primiti jednu medicinsku sestru ako udovolji uvjetima – branio se Topalović u istrazi. Osim za Rakinića s početka teksta, Antun Kirchbauer “rješavao” je vožnju pod alkoholom i za Darka Čirinju, kojemu je zbog 0,51 promila prijetila kazna od tisuću kuna i oduzimanje vozačke na šest mjeseci.

U obrani je naveo da je policajcu koji je ovoga zaustavio “možda i rekao ‘de nemoj, ako možeš, čovjeka pusti’”. – Taj mi čovjek koristio, govorio mi za jednu osobu koja šverca cigarete. U svakom slučaju smatram da je to ljudski, ako se može, da mu se oprosti prekršaj jer sam od njega dobio jednu krasnu informaciju za cigarete. To je uobičajeno u policiji – naveo je u istrazi. Darko Čirinji mu je, rekao je, susjed s kojim ide na pecanje.

>>Poduzetnici se javno hvalili kako drže u šaci policajce

>>Optužnica protiv bivšeg vrha policije, štitili švercere i biznismene

Komentara 6

L0
luena 01
08:50 07.02.2015.

Sramota ,umjesto da se pridrzavaju zakona oni ga krsili,sve to razrjesiti duznosit jer takvi ljudi nema sta da traze u drzavnim institucijama,ni u policiji...

IV
Ivanveliki
09:38 07.02.2015.

e da je jedini takav, ali nije..

Avatar western_star
western_star
10:59 07.02.2015.

hahaha....legenda je tip. ja mu ne bi sudio ali bi ha odveo na pivo i cevape

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije