Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policajac koji je preminuo u prometnoj nesreći trebao je postati otac: Kolege su u šoku

Jako se mučio do kuda je došao, u osam godina školovanja je završio dva fakulteta, ekonomski i kriminalistiku. Napokon si je posložio život i radio ono što voli - kazali su kolege
23. lipnja 2019. u 16:09 11 komentara 10316 prikaza
Policija
Foto: Dino Stanin/Pixsell

U teškoj prometnoj nesreći na cesti iz Novigrada prema Poreču u nedjelju oko 6:45 sati sudarili su se BMW i Fiat. Bilo je to normalno jutro i policajka Natalija Bertović Šverko iz okolice Umaga krenula je na posao u Poreč, a pritom je na kružnom toku Tar - Vabriga pokupila svoga kolegu Tomislava Bašića. Na svega stotinjak metara od rotora na njen Fiat naletio je BMW te je vozačica izgubila kontrolu nad vozilom te izletjela van ceste s desne strane i udarila u stablo. Bašić, koji je uskoro po drugi put trebao postati otac, poginuo je na licu mjesta.

Policija IŠLI SU NA POSAO Teška nesreća kod Poreča: Poginuo policajac, policajka teško ozlijeđena

Nije poznato tko je pozvao pomoć, navodno neki stranci, no policajka je ubrzo zbrinuta u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a na mjesto događaja je došao veći broj njihovih kolega.

- Teško nam je radi njega i njegove obitelji, a ponajviše supruge koja za mjesec dana treba roditi dijete, a drugo dijete im sada ima šest godina. Jako se mučio do kuda je došao, u osam godina školovanja je završio dva fakulteta, ekonomski i kriminalistiku. Napokon si je posložio život i radio ono što voli. Kada kažemo da je radio, to i mislimo u potpunosti. Stalno je bio aktivan i nikada nije zaradio nikakvu packu. Svoj je posao radio pošteno, dostojanstveno i s velikom ljubavlju, kažu njegove kolege policajci - izjavili su ožalošćeni kolege za Glas Istre.

Prometna nesreća kod Rasinje VELIKA ŠTETA Teška nesreća kod Rasinje, vozač 'napuhao' 2,11 promila

Testiranje nakon nesreće je pokazalo da je vozač BMW-a, 24-godišnjak iz Poreča, imao 0,38 promila alkohola u krvi.

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar NenadNikolicZagreb
  NenadNikolicZagreb:

  Političari i zlatna mladež rade što žele na hrvatskim cestama. Što sada kada je i policija počela stradavati?

 • Kika13:

  Ne sudite dečka odmah mlad je vrijedan vozi taj auto već 5 godina nebi mu se to samo tako desilo tko zna šta je bilo.. nije tatin sin sam radi za njega svaki dan cjeli dan.. i ne pije alkohol ... prikaži još! nije alkoholičar.. popije rijetko kad subotom piće dva.. vjerovatno je i prespavao kod cure pa išao rano doma a šta se desilo ne znamo ni mi ni oni očito još.. a policajac da je bio vezan nebi bilo tragedije

 • thu:

  Voziti se u takvoj kanti a ne vezati pojas...