Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Policajac čistio pištolj i slučajno ispalio metak u kolegu

Ilustracija
Foto: Maja Santosi/PIXSELL
26.06.2020.
u 18:14

Ozlijeđeni kolega teško je ranjen, no nije u životnoj opasnosti

Čisteći remen i službeni pištolj u prostoriji virovitičke postaje prometne policije, 41-godišnji policajac nenamjerno je u nedjelju ispalio hitac u smjeru 31-godišnjeg kolege i teško ga ranio, no nije u životnoj opasnosti.

Ovaj nesretni slučaj Hini je u petak potvrdila PU virovitičko-podravska, navodeći da se ozlijeđeni policajac uspješno oporavlja u Općoj bolnici Virovitica.

"Policijski službenik je 21.lipnja oko 19,40 sati čistio službeni remen i službeni pištolj od blata iz prethodnog postupanja, a u kojem su policijski službenici bili žrtve kaznenog djela napada na službenu osobu. Nenamjerno je ispalio hitac u kolegu koji je sjedio za radnim stolom te ga pogodio u desni dio tijela“, kažu u policiji.

Policajac zbog neopreznosti kazneno prijavljen i udaljen iz službe

Virovitičko-podravsko Općinsko državno odvjetništvo provelo je očevid te policajca zbog neopreznosti u rukovanju oružjem prijavilo za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, vezano uz kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

PU virovitičko-podravska udaljila ga je iz službe.

 

Komentara 2

HO
homophob
23:07 26.06.2020.

Kako ja vidim, a prema ustaljenoj sigurnosnoj praksi u civiliziranom svijetu (a to Balkan nije) ovdje imamo situaciju dva otpustena policajca - sef policijske stanice i prvi nadredeni ovoj dvojici pametnjakovica a zatim dvojicu seprtlja na vremensku kaznu zatvora oko godinu dana da imaju prilike razmisljati o svojoj gluposti ovu dvojicu nastrijeljenog i "strijelca". Evo obrazlozenja: Na ulazu u stanicu je pretpostavljam barem jedan policajac koji nije obicni "remac": pred njim SVAKI policajac na povratku iz vana mora izvaditi municiju iz oruzja. Tada se ovijek trenutno provjeri da nema metka u cijevi! Ako ne postoji takova procedura glavni stanice si moze unajmiti stand na placu jer za drugo ocito nije. Prvi nadredeni komedijasima bi morao svoje podcinjene istrenirati da i u snu rukuju smrtonosnim oruzjem na siguran nacin a kako vidimo to nije postigao - neka se pridruzi na trznici prodajuci mrkvicu svom sefu! Strijelac je pocinio cio niz opasnih radnji koje daci prvaci ne bi ucinili kada bi im jednom kazao: Oruzje NIKADA ne okreci prema osobi koju ne zelis pogoditi! Oruzje je UVIJEK opasno ( najvise ljudi pogine iz "praznog" oruzja!) te svaki puta provjeri da li je prazno te stavi plasticnu vezicu za kablove kroz cijev pa van na zatvarac da svi u okolini vide iz daleka da vise nije smrtonosno! Okidac se ne povlaci "iz igre" a niti kada je oruzje prazno jer se time moze ostetiti do te mjere da mora na popravak puskaru! Komedijas meta zasluzuje zatvor jer je dopustio propuste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije