Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia osiguranje

Polica osiguranja Croatia Imovina najbolja zaštita za vašu imovinu i uspomene

Croatia Imovina
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/2
11.10.2017.
u 08:00

I manji kvar u kući može izazvati veliku štetu, zaštitite svoje najveće vrijednosti

Iako smo i ovih dana svjedočili vijestima o velikim štetama od poplava, koje se mogu povezati s globalnim zatopljenjem i promjenom klime, a ljeto pamtimo po nekoliko požara koji su se ozbiljno približili i kućama, mnogi građani ne razmišljaju o tome da bi trebali djelovati preventivno i zaštititi svoju imovinu, kažu u Croatia osiguranju. I to ne samo za slučaj velikih prirodnih nepogoda, nego i za slučaj manjeg kvara u stanu ili kući, koji može završiti s nekoliko tisuća, pa i nekoliko desetaka tisuća kuna štete.

- Majstor će vam već za dolazak zaračunati 80 ili 120 kuna, ovisno o tome u koje vrijeme ga zovete, a svaki naredni sat rada naplaćuje se oko 60 kuna. Odčepljivanje odvoda ili zamjena instalacija opteretit će vaš novčanik za dodatnih 200 do 300 kuna, a demontaža starih i montaža novih cijevi kreće se od 60 do 800 kuna po metru kvadratnom. Ukratko, ukupan trošak te sanacije može doseći i 1000 kuna, i to ako ste problem primijetili i sanirali na vrijeme, ističu stručnjaci Croatia osiguranja. S druge strane, ako se voda izlije po stanu, to najčešće znači da treba zamijeniti i parkete, što bitno povećava ukupan trošak. Naime, cijena četvornog metra parketa može dosegnuti i 250 kuna, dok je prosječan trošak njegovog postavljanja oko 140 kuna, a kad se tome pribroji i trošak skidanja i odvoza starog parketa,  ukupan trošak u stanu od 60 m2 u konačnici bi dosegao i 25.000 kuna.

U slučaju većih šteta uslijed prirodnih nepogoda često je potrebna potpuna sanacija objekta, što za spomenuti stan može doseći i 50.000 kuna. Pribrojite li tome opremanje stana novim namještajem ili kupnju oštećenih i uništenih uređaja, ukupan trošak se može i udvostručiti. Ne treba ni spominjati što to može značiti za kućni budžet, pogotovo ako istodobno još otplaćujete kredit za stan, automobil, ili imate drugih dodatnih troškova. Bez police osiguranja koja pokriva štetu, prosječnoj obitelji u Hrvatskoj trebalo bi i nekoliko godina da se financijski oporavi od takvog troška.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Pritom iskustva pokazuju da ne možemo svi računati na pomoć iz državnog proračuna. Naime, prema informacijama iz Državnog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, od 1. siječnja 18. rujna 2017. u registar je prijavljeno čak 2,3 milijarde kuna šteta, dok je u državnom proračunu za ovu godinu za tu namjenu predviđeno tek 20 milijuna kuna. Taj će iznos zasigurno biti povećan, a dio šteta može se naplatiti i iz europskih fondova, no u oba slučaja potrebno je puno vremena da se šteta utvrdi, popiše i osiguraju sredstva. Zbog toga i državno povjerenstvo preporuča građanima da počnu i sami osiguravati svoju imovinu.

U Croatia osiguranju vlasnicima nekretnina namijenjenih stanovanju preporučaju policu osiguranja Croatia Imovina, kojom je pokriveno osiguranje doma i stvari u njemu. Spomenuta polica pokriva štetu od požara, poplave, izljeva vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, oluje, tuče, eksplozije te drugih rizika, kojom možete zaštititi svoju najvrijedniju imovinu i najdraže uspomene. Štoviše, osiguranicima koji ugovore policu Croatia Imovine do 31. prosinca nude povoljnije rješenje: policu kojom će svoj dom osigurati od čak 16 različitih rizika, po cijeni police koja inače pokriva manji broj rizika.

Sve dodatne informacije o Croatia Imovini možete dobiti pozivom na besplatni telefon 0800 1884 ili na internetskoj stranici www.crosig.hr, gdje možete i zatražiti ponudu za osiguranje od prodajnog savjetnika Croatia osiguranja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije