Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Polančec: Tvrtke i trgovački centri danas ponovno dobivaju plin

19. siječnja 2009. u 12:14 4 prikaza

Nakon gotovo deset dana smrzavanja radnika u trgovačkim centrima, industriji te ostalih nezaštićenih kupaca plina kojima je obustava dobave tog energenta uvedena 10. siječnja, danas se se ukidaju ove mjere pa će ovi objekti od danas ponovno imati grijanje, objavio je Damir Polančec, potpredsjednik Vlade. Razlog su više temperature u Hrvatskoj te zbog toga i smanjena potrošnja plina.

Hrvatska očekuje da isporuka plina iz Rusije započne što prije

Europski premijeri izbjegli odlazak Putinu u Moskvu

Nastavljen interventni uvoz plina, opskrba zaštićenih kupaca stabilna

- Zbog više temperature posljednjih dana potrošnja prirodnog plina pala je ispod 9 milijuna prostornih metara, a i od interventnog uvoza dobivamo oko 2 milijuna prostornih metara dnevno. Sve to znači da od danas popodne odustajemo od mjera redukcije 5. i 6. stupnja i vraćamo se na 4. stupanj - izjavio je Polančec.

To znači da će se grijanje na plin vratiti u urede, poslovne prostore, trgovačke centre, a na kraju i industrijskim potrošačima koji imaju zamjenska sredstva za grijanje.
- Eto, to je dobra vijest za hrvatsko gospodarstvo - zaključio je Polančec.

Ponovno ukapčanje potrošača vršit će se ovim redoslijedom: opća industrija, potom uredi, poslovni objekti, uslužni, zabavno rekreacijski i slični objekti i trgovački objekti te na kraju kupci plina koji raspolažu zamjenskim energentom.

Iz Ministarstva gospodarstva poručuju da je plinski sustav i dalje stabilan zahvaljujući mjerama štednje i interventnom uvozu, bez obzira na činjenicu da već 13 dana ne stiže ruski plin.

(NaM/h)

Djevojka
OVO SE RIJETKO VIĐA
Polugola djevojka utrčala na utrku s Hrvatima, a onda se dogodila komična scena
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu