Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak u zatvor

Polančec prvi mjesec u Remetincu na odjelu sa 150 zatvorenika

'03.10.2011., Zagreb - Dolazak Damira Polanceca na Zupanijski sud na  rociste u slucaju Podravka. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
14.10.2012.
u 21:34

Bivši potpredsjednik Vlade tijekom izdržavanja kazne želi raditi pa bi iz Zagreba mogao biti premješten u bjelovarski zatvor

Damir Polančec u ponedjeljak se vraća u Remetinec, sada na izdržavanje desetomjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog financiranja nepotrebne stručne studije. U zatvor će otići sa suda gdje u utorak ima ročište u slučaju Spice.

Je li radno sposoban?

Prva tri do četiri tjedna Polančec će biti u remetinečkom 5. odjelu gdje u višekrevetnim ćelijama boravi između 100 i 150 zatvorenika. Na tom Odjelu za dijagnostiku i programiranje završavaju svi zatvorenici osuđeni na kaznu dulju od šest mjeseci zatvora. Tu će bivši potpredsjednik Vlade ići na sistematski, utvrđivat će se je li radno sposoban, pregledavat će ga stručnjaci, razgovarat će sa socijalnim radnikom..., nakon čega će biti donesen prijedlog kamo ga uputiti na izdržavanje kazne. Polančecov odvjetnik Anto Nobilo najavio je da će bivši državni dužnosnik tražiti da tijekom izdržavanja kazne nastavi s poslom u tvrtki svoje supruge u kojoj je direktor. Tu mogućnost imaju svi osuđeni na zatvor do godine dana, pod uvjetom da nisu iza rešetaka zbog nečega što su učinili na štetu poslodavca. Zahtjev za nastavak posla Polančec će predati u Remetincu. Bude li ta njegova molba uvažena, o tome će uvelike ovisiti i gdje će izdržavati kaznu.

Veće pogodnosti

Naime, od sjedišta tvrtke u kojoj je zaposlen, a koja se nalazi u Koprivnici, najbliži je zatvor u Bjelovaru. Tamo je trenutačno i najviše osuđenika koji zbog zatvora nisu ostali bez radnog mjesta. Konačnu odluku o Polančecovu smještaju idućih mjeseci donijet će Povjerenstvo za upućivanje zatvorenika na izdržavanje kazne zatvora Središnjeg ureda uprave za zatvorski sustav. Najizglednije je da će kaznu izdržavati ili na poluotvorenom ili otvorenom zatvorskom odjelu, što mu donosi pravo na više izlazaka u grad, odlazaka na vikende, dulje šetnje zatvorskim krugom...

>>Polančec: Sanaderu sam trebao poklopiti i nikad se ne vratiti!

Komentara 11

LO
lovorko
21:50 14.10.2012.

Polančec mnogima nije simpatičan, ali ono zbog čega odlazi u zatvor je ogavno i jadno za jednu uređenu državu, a mi sebe volimo smatrati takvim! Polančec je platio 500.000 hiljada kuna tek nakon što se Miletić odrekao potraživanja od 4 milijuna kuna i tako uštedio državi novac! Nigdje na svijetu osim u ovoj Bajićevoj državi za to ga ne bi osudili!

Avatar pupoljak
pupoljak
21:58 14.10.2012.

......" , pod uvjetom da nisu iza rešetaka zbog nečega što su učinili na štetu poslodavca". Pa kaj nije Polančec bio državni dužnosnik, a državnim dužnosnicima je valjda država poslodavac. Polančec je odštetio državu. Tko je lud, ili ja, doista,, ne znam zbrojiti dva i dva?

LA
Lavica7
21:46 14.10.2012.

TO se zove sluzenje zatvorske kazne??? Ni zatvori nisu sto su nekad bili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije