Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugi vikend

'Pola uredskih zaposlenika do nedjelje će biti na minipraznicima'

radnik,portal
Željko Lukunić/PIXSELL
Autori: vk/vlm, mš/vlm
31.05.2013.
u 10:00

Spajanje blagdana i vikenda u javnom sektoru povlači isto u privatnom sektoru. U proizvodnji se to ne isplati, kaže šef HUP-a Davor Majetić

Jučerašnji blagdan Tijelova mnogima je dobro došao za produženi vikend. Većina osnovnih škola zaokružila je četverodnevni odmor, dok su srednje škole, zbog priprema za državnu maturu, uglavnom radile. Državne službe danas će raditi iako je dio zaposlenih uzeo slobodan dan ili godišnji odmor da spoje Tijelovo s vikendom.

– U uredskim poslovima od 30 do 50 posto radnika spaja blagdane i vikende. Spajanje u javnom sektoru povlači i spajanje u privatnom sektoru. To je privatnicima i isplativije jer je tih dana manje posla. Ovaj vikend ne može biti primjer jer je loše vrijeme – kazao je Davor Majetić, generalni direktor HUP-a. I dok uslužni i javni sektor mogu priuštiti praznike, u proizvodnji nije isplativo zaustaviti strojeve pa su produženi vikendi kod njih rijetkost.

>>Vodič za Tijelovo – Većina trgovina radit će po uobičajenom rasporedu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije