Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beograd

Pokušat će skupiti 500 milijuna eura za desetke tisuća izbjeglica

'20.09.2011., Zagreb - Goran Jandrokovic, ministar vanjskih poslova RH, u prostorijama MVP-a odrzao konferenciju za medije  .   Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
07.11.2011.
u 15:48

Jandroković je istaknuo da Hrvatska ostaje predana provedbi nacionalnih mjera povratka

Zemlje regije pokušat će prikupiti novac za rješavanje problema desetaka tisuća izbjeglica i raseljenih osoba na donatorskoj konferenciji koja bi se trebala održati sljedeće godine u Sarajevu, dogovoreno je na današnjoj ministarskoj konferenciji u Beogradu, na kojoj je – uz kolege iz Srbije i Crne Gore – sudjelovao i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Procjene su da je neophodno skupiti nešto više od 500 milijuna eura.

Jandroković je istaknuo kako Hrvatska i ostaje predana provedbi nacionalnih mjera povratka, a nastavkom sudjelovanja u provedbi zajedničkog regionalnog programa pokazuje dosljednost u primjeni mjera i standarda za pomoć izbjeglim i raseljenim osobama. To se pokazalo važnim i tijekom pregovora s Europskom unijom, prilikom ispunjavanja mjerila za zatvaranje poglavlja 23 – pravosuđe i temeljna prava, istaknuto je.

Komentara 5

OB
-obrisani-
16:09 07.11.2011.

pa ne skupljaju se ..euri....ko krompiri..... . eure treba zaraditi....treba raditi....RADITI........što vi...niti znate niti hočete...

OB
-obrisani-
16:13 07.11.2011.

misliš.....poslat emisare....iz Središnjice. . da po HAC-u...HEP-u....HŽ-u....i ostalim državnim tvrtkama....reketare..eure ???

OB
-obrisani-
17:29 07.11.2011.

Uostalom, nje li dogovoreno da se abolirane izbeglice obešteti sa kućama u srbiju, tako da se ne moraju vraćati na mesta zločina i srpskih logora - nije zgodno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije